Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Ķēniņš un "Canucks" zaudē, nonāk soļa attālumā no izkrišanas

© scanpix

Nacionālās hoka līgas "play-off " pirmās kārtas spēlē pret Kalgari "Flames" Ronalds Ķēniņš un Vankūveras ""Canucks" šonakt zaudēja 1:3 un arī sērijā nonāca iedzinējos 1:3.

Ronalds Ķēniņš laukumā pavadīja 10:41 minūtes, kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus un nopelnīja divas soda minūtes, pārkāpjot noteikumus jau pašā spēles sākumā. Maču latviešu uzbrucējs noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmais periods gan bija neveiksmīgs visai Vankūveras komandai, jo "Flames" izmantoja Ķēniņa noraidījumu un panāca 1:0. Vairākumā Henrikam Sedīnam izdevās panākt neizsķirtu, taču sekoja vēl "Flames" vārti, par kuriem parūpējās Jirži Hudlers un Sems Benets, panākot 3:1. Pēc pirmā perioda tika nomainīts "Canucks" vārtsargs Edijs Laks, dodot vietu Raienam Milleram, kurš spēles atlikušajā daļā nostāvēja sausā, taču vārtus neguva arī "Canucks" un zaudēja 1:3.

Tieši šāds rezultāts ir arī sērijā, kas nozīmē, ka "Canucks" jāuzvar trijās nākamajās spēlēs, savukārt jau pirmais zaudējums nozīmētu sezonas beigas. Nākamā spēle Ķēniņam un "Canucks" paredzēta savā laukumā parīt. Vēl nav skaidrības, vai tajā varēs piedalīties "Canucks" uzbrucējs Alekss Barovs, kurš treniņā pirms spēles guva ribas lūzumu un tika nogādāts slimnīcā. No tās viņš jau izrakstīts, taču šonakt vēl paliks Kalgari. Šodienas mačā nepiedalījās arī nule kā no AHL vēlreiz izsauktais Svens Berči.

Savukārt Detroitas "Red Wings" savā laukumā ar 3:0 atstāja sausā "Lightning" un pārņēma vadību arī sērijā. Visus 22 pretinieku metienus atvairīja Petrs Mrāzeks, taču vēl līdz 47. minūtei Detroitas pārsvars bija niecīgs, jo vienīgos vārtus bija guvis Pāvels Dacjuks spēles ievadā. Taču tad izdevās realizēt vairākumu, kā arī iemest ripu tukšos vārtos, kas noveda pie itin pārliecinošā 3:0.

Saspringta spēle bija arī Ņujorkā, kur trešo uzvaru sērijā centās gūt "Islanders", taču Niklasa Bekstrēma precīzais metiens papildlaikā parūpējās par pretējo, proti, Vašingtonas uzvaru 2:1 un neizšķirtu sērijā. Abos Vašingtonas vārtu guvumos ar rezultativitātes punktiem piedalījās gan Bekstrēms, gan Aleksandrs Ovečkins (abiem 1+1).