Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Fetels piekto F1 titulu nav izvirzījis par prioritāti

© Scanpix

Vācu F1 pilots Sebastians Fetels, kuram izdevušies necerēti labi rezultāti pirmo 2015. gada sezonas posmu laikā, pašlaik nedomā par titulu, bet gan vēlas koncentrēties uz pastāvīgu tuvošanos "Mercedes" komandai.

Aizvadītajās sacīkstēs Fetels spējis nopietni apdraudēt "Mercedes" pilotu Luisa Hamiltona un Niko Rosberga pozīcijas, tostarp izcīnot uzvaru otrajā sezonas posmā Malaizijā. Par iespējamajiem rezultātiem nākotnē viņš izsakās piesardzīgi, jo prognozēt scenāriju šobrīd ir visai grūts uzdevums.

"Runājot par sezonu, vēl priekšā ir tāls, tāls ceļš," atzīst Fetels. "Domāju, ka šobrīd varam justies ļoti apmierināti. Aizvien visiem tas ir liels pārsteigums, ka esam tik spēcīgi. Bahreinā esam aizvadījuši vēl vienu ļoti labu nedēļas nogali un mērķis pavisam noteikti ir ķert rokās "Mercedes", lai gan attālums vēl ir diezgan liels."

Fetels vēlas, lai katrā sacīkstē "Ferrari" komanda spētu izrādīt aizvien lielāku konkurenci, kas arī ir sportista lielākais mērķis šajā brīdī. Par titulu viņš pašlaik nedomā, jo galvenais ir censties panākt "Mercedes" formulas, kurām pašlaik vēl ir novērojams ātruma pārsvars.

"Ja izdotos paveikt kaut ko vairāk, tas būtu pārsteigums," saka Fetels, runājot par izredzēm uzvarēt 2015. gada F1 čempionātā. "Pagājušajā gadā viņi aizvadīja ļoti, ļoti labu sezonu un bija labi sagatavojušies šai sezonai, tāpēc līdz brīdim, kad varēsim viņus noķert, paies zināms laiks. Taču ar katru nākamo nedēļas nogali mēģināsim uz viņiem izdarīt aizvien lielāku spiedienu."

Tāpat Fetels ir pārliecināts, ka "Mercedes" komandai nav nekādas slēptas rezerves, kuras varētu izmantot, lai palielinātu ātrumu vajadzības gadījumā.

"Es nedomāju, ka viņi šobrīd izmēģina kaut ko stulbu," uzskata Fetels. "Esmu pilnīgi pārliecināts, ka Luiss un Niko brauc cik vien ātri var. Kad Bahreinā bija pabeigti pirmie pitstopi, atstatumi bija ļoti mazi, arī starp viņiem abiem, tāpēc es nedomāju, ka viņi brauca lēnāk nekā to bija iespējams darīt. Varbūt, pēc tam viņi spēja riepas saglabāt mazliet labāk, jo bija vadībā un priekšā bija brīva trase."

Jau ziņots, ka Bahreinas F1 posmā kārtējo uzvaru guva Hamiltons, bet otro vietu izcīnīja "Ferrari" pilots Kimi Raikonens, kurš neilgi pirms finiša apdzina Rosbergu. Fetelam salūzuša antispārna dēļ šoreiz tikai piektā vieta, lai gan pirms tam vācietis cīnījās par pjedestālu.