Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Ķēniņam piespēle, "Canucks" piedzīvo zaudējumu pret "Flames"

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē šonakt Ronalds Ķēniņš un Vankūveras "Canucks" ar 2:4 viesos piekāpās Kalgarī "Flames". Latviešu uzbrucējs izcēlās ar vienu piespēli, sērijā rezultāts kļuva 2:1 "Flames" labā.

Pirmajās divās spēlēs Vankūverā uzvaras tika dalītas uz pusēm. Sērija sākās ar "Flames" uzvaru (2:1), bet jau nākamajā spēlē "Canucks" ar Ronalda Ķēniņa vārtu guvuma palīdzību revanšējās (4:1) un panāca izlīdzinājumu sērijā. Šonakt latviešu uzbrucējs atkal izcēlās ar rezultativitāti, taču Vankūveras komanda piedzīvoja zaudējumu pirmajā spēlē izbraukumā (2:4).

"Canucks" nonāca iedzinējos jau septītajā minūtē, taču drīz vien Šons Matiass atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Trešo periodu "Flames" sāka ar vienu vārtu pārsvaru (2:1), bet Sema Beneta un Šona Monahana iemestās ripas ļāva Kalgarī iegūt jau pārliecinošāku vadību. Nedaudz vairāk nekā divas minūtes līdz spēles beigām "Canucks" iemeta otros vārtus, taču spēli izglābt vairs nespēja.

Ķēniņš pavadīja laukumā nepilnas 10 minūtes (9:40) un piedalījās otrajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli. Latviešu hokejists izcēlās arī ar pozitīvu koeficientu (+1) un diviem spēka paņēmieniem.

Sērijā rezultāts kļuva 2:1 "Flames" labā. Nākamais mačs notiks naktī uz 22. aprīli ("Flames" laukumā).

Reklāma: aprsysportacentrs-620-130.jpg

Tikmēr Monreālas "Canadiens" pēc divām uzvarām savā laukumā šonakt uzvarēja arī pirmo maču Otavā pret vietējo komandu "Senators". Otava bija vadībā spēles lielāko daļu, pateicoties Klārka Makartura vārtiem pirmā perioda vidū, taču Deils Vaize nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika panāca kāroto izlīdzinājumu. Mačs nonāca līdz pagarinājumam, kurā Vaize ar otro precīzo metienu nodrošināja panākumu "Canadiens". Kerijs Praiss uzvarētāju labā atvairīja 33 metienus (no 34), bet "Senators" vārtsargam Kreigam Andersonam izdevās neitralizēt 47 ripas (no 49).

Monreāla līdz ar to kļuva par pirmo komandu, kura šī gada "play-off" izcīnījusi jau trīs uzvaras. Sērijā rezultāts ir 3:0 "Canadiens" labā, nākamais mačs notiks naktī uz 23. aprīli (Otavā).