Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Plēsniekam 8. vieta Eiropas čempionātā

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks (līdz 105 kg) šodien ieguva 8. vietu Eiropas čempionātā, kas risinās Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi.

Raušanā sākotnēji tika plānots sākt ar 170 kg, bet vēlāk pieteikums tika mainīts uz 173 kg smagumu. Pirmajā mēģinājumā mūsu sportists piedzīvoja neveiksmi, taču ar otro piegājienu 173 kilogrami tika pieveikti. Trešajā mēģinājumā kļūme notika jau sākuma stadijā - 176 kilogramus virs galvas dabūja, taču nofiksēt neizdevās, līdz ar to piecelšanās notika bez stieņa. Tādējādi pēc pirmās disciplīnas ventspilnieks atrodas 10. pozīcijā.

Plēsnieka firmas disciplīna ir grūšana, līdz ar to galu galā bija jātiek vismaz astoņniekā. Grūšanā vispirms tika pieteikti 210 kg, bet pēcāk tika nomainīti uz 215 kilogramiem. Pirmajā mēģinājumā problēmu nebija, tāpēc otrajā piegājienā jau tika plānota cīņa ar respektablo 221 kg stieni - izdevās pacelt! Nākamā iecere bija pavisam iespaidīga: 225 kg (tas būtu Latvijas rekords). Pēdējā mēģinājumā sanāca dabūt šo stieni uz pleciem, taču turpinājums nesekoja. Tādējādi abu disciplīnu summā Artūrs Plēsnieks uzrādīja 394 kg un finišēja 8. pozīcijā, kas dod ceļazīmi uz Latvijas olimpiskās vienības pamatsastāvu arī nākamajā sezonā.

Kā ja ziņots, Eiropas čempionātā mūsu Ulvis Bērzons ieguva pēdējo (10.) vietu 69 kilogramu sacensībās, bet 94 kg kategorijā Vadims Koževņikovs ierindojās 15. pozīcijā. Latvijas jaunie talanti Ritvars Suharevs (16) un Rebeka Koha (16) nepiedalījās, jo nevarēja savienot ar jauniešu pasaules čempionātu, kur noformēja sudraba godalgas. Kohas paceltie 184 kg tagad pieaugušo Eiropas čempionātā dotu bronzas medaļu!