Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Ķēniņa pirmie play-off vārti sekmē "Canucks" uzvaru

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas "play-off" pirmās kārtas sērijā Vankūveras "Canucks" ar 4:1 sakāva "Flames", un trešos komandas vārtus guva Ronalds Ķēniņš, paveicot to pirmo reizi savā karjerā izslēgšanas spēlēs. Sērijā līdz ar to panākts 1:1, bet nākamais mačs paredzēts parīt Kalgari.

„Canucks” pirmajā spēlē zaudēja ar 1:2, turklāt pēdējos vārtus ielaida 30 sekundes pirms pamatlaika beigām. Lai arī tobrīd laukumā bija un ne pārāk veiksmīgi nospēlēja Ronalda Ķēniņa maiņa, korekcijas sastāvā šonakt nebija ieviestas, un „Canucks” joprojām ar Ediju Laku vārtos devās pēc revanša pret „Flames”.

Spēli „Canucks” uzsāka ļoti apņēmīgi un jau trešajā minūtē Daniels Sedīns atklāja rezultātu, bet pēc četrām minūtēm vairākumā ripa atleca vārtu priekšā, kur cīnījās četri hokejisti, kuri patraucēja cits citam, kamēr vārtu priekšā iebrāzās Kriss Higinss un panāca 2:0. Arī perioda turpinājumā Kalgari klājās grūti, par ko liecina arī metienu attiecība (3:13), savukārt Ķēniņa mēģinājumi izdarīt metienu no ne pārāk ērtām pozīcijām tika bloķēti.

Otrais periods atnesa „Flames” aktivizēšanos, kas noveda pie ļoti bīstama momenta Laka vārtu priekšā. „Canucks” vārtsargs gan spēja atvairīt gan pirmo metienu, gan teicamā špagatā tikt galā ar otro metienu. Neredzot ripu, „Flames” uzbrucēji metās viņam virsū, izraisot plašus asumus, kuros savu vārtsargu aizstāvēja arī Ķēniņš. Atbildot uz „Flames” uzbrucēja Džorisa nekaunību, latvietis nekautrējās izdarīt pāris sitienus, taču tiesnesis visai asi abus izšķīra.

Spēle palika vēl ātrāka, un Laks vēlreiz glāba Vankūveru, bet laukuma pretējā pusē savas iespējas neizmantoja Daniels Sedīns, Edlers un arī Ķēniņš, kura metiens ātrajā uzbrukumā divi pret divi tika bloķēts, bet vēlāk „Canucks” aizsarga metiens trāpīja pa Kalgari vārtu stabiņu. Perioda izskaņā „Canucks” aizvadīja ļoti vāju vairākumu, taču pēc tā Bo Horvats ar lielisku piespēli no aizvārtes piedāvāja iespēju Ķēniņam, taču ripa pārleca pāri nūjas lāpstiņai.

Pirmajos divos periodos Ķēniņam bija pārliecinoši mazākais spēles laiks komandā, turklāt, godīgi sakot, partneru radītās iespējas bija palaidis garām, bet savas radījis nebija. Taču tas viss tika ar uzviju kompensēts 43. minūtē, kad Ķēniņš uzsāka „Canucks” uzbrukumu, apslidoja „Flames” vārtus un „paslēpās” aiz aizsarga muguras, kur sagaidīja Horvata piespēli. Neapstrādājis ripu, Ķēniņš to uzreiz trieca zem vārtu pārliktņa, neatstājot Hilleram ne mazākās izredzes un panākot 3:0.

Šķiet, 3:0 deva pārāk lielu drošības sajūtu Vankūverai, un tās vārtsargam Lakam nācās rauties vaiga sviedros, lai saglabātu nullīti ielaisto vārtu ailītē. "Canucks" arī visai bezcerīgi izniekoja vairākumu, taču pamazām uzlaboja spēli aizsardzībā. Neskaidru iemeslu dēļ 55. minūtē "Flames" veica vārtsargu maiņu un vēlāk vairākumā ar tālu metienu Kriss Rasels beidzot pārspēja Laku. Kalgari atstāja vārtus tukšus un centās atjaunot intrigu, taču Radims Vrbata to dzēsa ar metienu no centra līnijas. Vēl gan palika laiks kārtīgam masu kautiņam - rezultātu tas neiespaidoja, bet noskaņojumu sērijas trešajai spēli gan droši vien.

Ronalds Ķēniņš laukumā pavadīja 11:15 minūtes, piecas no tām trešajā periodā. Savu pirmo rezultativitātes punktu izslēgšanas spēlēs viņš papildināja ar pozitīvu lietderības koeficientu +1, četriem metieniem pa vārtiem un diviem spēka paņēmieniem.