Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

U18 izlasei turpinājumā Čehijas pārbaudījums

© f64

Šovakar pulksten 16:45 Šveices pilsētā Cūgā pasaules U18 čempionātu ar spēli pret Čehijas vienaudžiem turpinās Latvijas izlase galvenā trenera Ērika Miļuna vadībā.

Vakar Latvija divas trešdaļas parādīja sīkstu spēli pret allaž favorītes statusā esošo Kanādu, taču otrajā trešdaļā ielaistie seši vārti liedza cīnīties par punktiem. Čehi vakar sāka ar sakāvi pret Somiju - 1:6. Pēc visai līdzīgas pirmās trešdaļas (rezultāts 1:1, metieni - 11:11) otrajā somi strauji pārņēma iniciatīvu savās rokās, guva trīs vārtus, kam pievienoja vēl divus četru minūšu laikā pēdējās trešdaļās ievadā, svinot pārliecinošu uzvaru visā mačā.

Čehiem trūka spēles disciplīnas un jau sākumā viņi trīs reizes teju pēc kārtas palika mazākumā. Visā mačā čehi sakrāja 30 soda minūtes, tātad pusi spēles pavadīja skaitliski nevienādos sastāvos. No pieciem otrajā un trešajā trešdaļā gūtajiem vārtiem četri tika ielaisti mazākumos. 30 soda minūtes bija pārliecinoši augstākais rādītājs starp visām vakar spēlējušajām komandām, tuvākajai sekotājai Kanādai pret latviešiem 16 minūtes.

Čehijas vārtsargam vakar Danielam Vladaram, kurš aizvadītajā sezonā dažus mačus aizvadīja arī Čehijas pēc spēka otrajā līgā, nācās atvairīt 43 metienus. 37 arī izdevās... Komandas rīcībā ir arī vakar maiņā bijušais Alešs Stezka un vakar nepieteiktais Jans Rūžička, kurš, starp citu, jau debitējis Čehijas ekstralīgā. Vienīgos vārtus čehu labā vakar iemeta aizsargs ekstralīgā 17 mačus sezonā aizvadījušais Libors Hājeks. Asistēja Somijas junioru līgā spēlējušais Radeks Kobližeks un Ziemeļamerikas junioros spēlējušais aizsargs Jakubs Zborils, kuram tiek paredzēta pirmās kārtas izvēle šogad gaidāmajā NHL draftā.

Čehijas U18 izlasi cīņās ved 41 gadu vecais speciālists Jakubs Petrs, kuram ir arī Austrālijas pilsonība. Pavadījis spēlētāja karjeru šajā hokejam eksotiskajā kontinentā, jau 2004. gadā Petrs uzsāka trenera gaitas, asistējot Austrālijas U18 izlasi. Uz Čehiju treneris pārcēlās 2010. gadā, kļūstot par junioru treneri un neiztiekot arī bez panākumiem (valsts čempions u20 vecuma grupā). Izlašu līmenī iepriekš Petrs bijis asistents un galvenais Čehijas U18 un galvenais U19 izlasēs. Aizvadītajā sezonā Petrs debitēja Čehijas ekstralīgā, kļūstot par "Vitkovice" kluba treneri-asistentu un šos pienākumus veiks arī turpmāk.

Viens no Petra asistentiem čempionātā ir savulaik NHL uzspēlējušais Petrs Svoboda. Nejaukt ar slaveno Petru Svobodu, kurš kļuva par pirmo čehu ar vismaz tūkstoš spēlēm NHL. Šis Svoboda ir krietni jaunāks un NHL aizvadījis 18 spēles "Maple Leafs" sastāvā 2000./2001. gada sezonā. Ar ievērojami lielāku NHL pieredzi var lepoties U18 izlases menedžeris Milans Hnilička, kurš savulaik sargājis arī Čehijas izlases vārtus un izcīnījis visa kaluma medaļas.