Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Latvija gatavošanos turpinās pret norvēģiem

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Gatavojoties 2015. gada pasaules čempionātam hokejā, kas 1. maijā sāksies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, pārbaudes spēli aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas pulksten 20:00 izbraukumā tiksies ar Norvēģiju. Tiešraide kanālā LTV7.

Latvijas izlasei hokejā jaunā galvenā trenera Aleksandra Beļavska vadībā lielākās problēmas sagādā vārtu gūšana, jo četrās pārbaudes spēlēs pirms 2015. gada pasaules čempionāta, kas laika posmā no 1.līdz 17. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā un kurā mūsējie spēlēs vienā grupā ar laukuma saimniekiem, Kanādu, Zviedriju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju, izdevies gūt tikai trīs vārtus.

Tāpēc lieti varētu noderēt 20 gadus vecā uzbrucēja Ņikitas Jevpalova debija Latvijas izlasē. Aizvadītajā sezonā viņš 64 spēlēs guva 49 vārtus un sakrāja 100 punktus, kļūstot par Kanādas vienas no trim labākajām junioru līgām - QMJHL - trešo rezultatīvāko spēlētāju.

Pēc mačiem pret Franciju, kuros Latvijas valstsvienība savā laukumā piekāpās ar 1:2 un 0:1, izlases rindas papildināja arī aizsargs Ēriks Ševčenko, kurš pēc sezonas Norvēģijā un Ziemeļamerikā pievienojās Krievijas pēc spēka otrās līgas klubam Karagandas "Saryarka", 42 mačos sakrājot 22 (8+14), un Roberts Lipsbergs. Pagājušā gada pasaules čempionātā spēlējušais uzbrucējs aizvadīja 15 spēles Ziemeļamerikas pēc spēka trešajā līgā ECHL, tomēr tika nosūtīts atpakaļ uz junioriem, sakrājot 36 punktus rezultativitātes punktus 33 spēlēs.

Sagaidāms, ka laukumā dosies arī Kontinentālās hokeja līgas kluba Maskavas "Dynamo" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš kopā ar Gintu Meiju un Lauri Bajarunu treniņos veidoja Latvijas izlases otro maiņu, kamēr pirmais virknējums nav mainījies: Lauris Dārziņš, Jānis Sprukts un Miķelis Rēdlihs. Tāpat Beļavskis izšķīries, ka pirmajā spēlē pret Norvēģiju vārtos stāsies pieredzējušais Edgars Masaļskis, bet otrajā duelī priekšroka tikšot dota citam Šveicē spēlējošajam vārtsargam Elvim Merzļikinam.

Arī norvēģiem pirmajās četrās pārbaudes spēlēs nav sekmējies pārāk labi - 0:4 un 0:1 savā laukumā pret Čehiju, kam sekoja 2:3 un 1:4 viesos pret kaimiņiem zviedriem. Ar rezultatīviem metieniem izcēlās Jonass Djupviks Levlī, kurš pirmo sezonu ārpus dzimtenes aizvadīja Zviedrijas otrajā līgā, 38 gadus vecais aizsargs Matss Trigs, kurš spēlējis desmit pasaules čempionātos elites divīzijā, un Robins Dālstrēms, kura kontā divi pasaules čempionāti, olimpiskās spēles un četras sezonas Zviedrijā.

Divos mačos Norvēģijas valstsvienības cietokšņa drošība tika uzticēta Larsam Haugenam no Minskas "Dinamo", bet vienā spēlē vārtos stājās Larss Voldens, kurš aizvadītajā sezonā kopā ar "Rogle" komandu izcīnīja ceļazīmi uz Zviedrijas spēcīgāko līgu, un 21 gadu vecais Stefens Sebergs, kurš pērn pasaules čempionātā trīs spēlēs tika galā ar 94,8% sāncenšu metienu.

Latvijas izlases sastāvs

Vārtsargi:

#31 Edgars Masaļskis, #33 Elvis Merzļikins, #41 Ervīns Muštukovs;

Aizsargi:

#2 Ēriks Ševčenko, #3 Jānis Andersons, #9 Krišjānis Rēdlihs, #11 Kristaps Sotnieks, #13 Guntis Galviņš, #22 Māris Jass, #44 Oskars Cibuļskis, #88 Maksims Širokovs;

Uzbrucēji:

#6 Jānis Sprukts, #10 Lauris Dārziņš, #16 Kaspars Daugaviņš, #20 Rodrigo Ābols, #21 Armands Bērziņš, #24 Miķelis Rēdlihs, #25 Andris Džeriņš, #40 Roberts Lipsbergs, #47 Mārtiņš Cipulis, #51 Koba Jass, #59 Lauris Bajaruns, #71 Roberts Bukarts, #73 Gunārs Skvorcovs, #87 Gints Meija, #96 Ņikita Jevpalovs.