Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Jonass izcīna otro vietu arī Argentīnas MX2 posmā

© S. Taglioni

Latvijas motosportists Pauls Jonass otrajā pasaules čempionāta MX2 klases posmā pēc kārtas ieņēmis ļoti augstvērtīgo otro vietu. Pēc šodien aizvadītā Argentīnas posma Jonass arī nedaudz nostabilizējis trešo vietu kopvērtējumā.

 

Pauls Jonass Argentīnas posmā ieradās kā MX2 klases trešās vietas īpašnieks kopvērtējumā un vakardienas kvalifikācijā uzrādīja otro labāko rezultātu, piekāpjoties vien Nīderlandes pārstāvim Džefrijam Hērlingsam, kurš pirmajos divos posmos bija uzvarējis visos iespējamajos braucienos.

Šodien pirmajā braucienā Hērlingss izstājās jau ceturtajā aplī, kad lēcienā viņam uztriecās cits sportists. Sekojošo motociklu drūzmā, par laimi, Hērlingsam gan neviens netrāpīja un nopietnus sasitumus viņš neguva, taču cīņā par uzvaru viņš vairs nepiedalījās. Uzvaru izcīnīja Dilans Ferandiss, bet Jonass atkārtoja savu labāko panākumu, finišējot otrajā vietā, turklāt sacensību pirmajā pusē bija arī vadībā. Savukārt otrs Latvijas pārstāvis tālajā Dienvidamerikas valstī Roberts Justs izcīnīja 18. vietu.

Otrajā braucienā pēc starta Jonass spēja tikt uz brīdi vadībā, taču viņa komandas biedrs Hērlingss ātri viņu apsteidza un nostiprināja savas līderpozīcijas. Uz pēdām Jonasam mina pirmā brauciena uzvarētājs Ferandiss, taču steidzoties pieļāva kļudu, krita un un zaudēja apmēram 10 sekundes. Pakāpeniski Ferandiss gan atguva zaudēto un pāris apļus pirms finiša apsteidza Jonasu. Finišā 18 gadus vecais latvietis piekāpās francūzim par četrām sekundēm, turklāt pietuvoties paspēja arī ceturtajā vietā esošais Tims Gajsers.

Taču Jonass savu trešo vietu braucienā saglabāja, bet posmā kopā ar 42 punktiem ieņēma otro vietu, piekāpjoties tikai Ferandisam. Roberts Justs savukārt spēja uzlabot pirmā brauciena pozīciju un ieņēma 15. vietu, taču posma kopvērtējumā viņam punkti bija sadalījušies nedaudz nelabvēlīgāk un nācās noslēgt pirmo divdesmitnieku.

Nākamais posms paredzēts pēc trim nedēļām Itālijā.

MX2 3. posms, Argentīna. Pirmais brauciens

V.SportistsValstsMotociklsLaiks
1. D. Ferandiss Francija Kawasaki 34:43.016
2. P. Jonass Latvija KTM + 0:07.336
3. M. Ansti Lielbritānija Kawasaki + 0:12.925
4. Ž. Lībers Beļģija Yamaha + 0:15.607
5. Ž. Sēvers Šveice Suzuki + 0:21.082
6. V. Žiljo Šveice Yamaha + 0:24.902
       
       
       
18. R. Justs Latvija KTM + 1:26.757