Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Bertānam savainojums pirmajās minūtēs, "Laboral Kutxa" zaudē

© Baskonia.com

ULEB Eirolīgas spēlē šovakar Spānijas basketbola klubs "Laboral Kutxa" izbraukumā ar 85:99 piekāpās Milānas "Emporio Armani". Spēli aptumšoja Dāvja Bertāna savainojums pašā mača sākumā.

Latvijas basketbola uzbrucējs Dāvis Bertāns devās laukumā "Laboral Kutxa" starta pieciniekā, taču pavadīja laukumā tikai trīs minūtes. Caurgājiena laikā latviešu basketbolists traumēja ceļgalu un spēlē vairs neatgriezās.

Milānā esošais "Fox Sports" žurnālists Pjetro Kolnago ziņoja, ka savainojums izskatās nopietns, varētu būt priekšējo krustenisko saišu plīsums. Klubs vēstīja, ka par savainojuma smagumu varēs spriest pēc pārbaužu veikšanas, kas paredzētas pēc spēles, līdz ar to precīzāka informācija par Bertāna veselības stāvokli, visticamāk, būs pieejama rīt. Mediji jau spēles laikā ziņoja, ka latviešu uzbrucējs ir nogādāts slimnīcā.

Pirms nepilniem diviem gadiem Bertāns iedzīvojās ceļgala krustenisko saišu plīsumā, tas notika Serbijas čempionāta finālsērijas pēdējā spēlē. Latviešu uzbrucējs atgriezās laukumā tikai pēc deviņu mēnešu pārtraukuma.

"Laboral Kutxa" bez latviešu uzbrucēja sākumā spēja izvirzīties vadībā pret Milānas komandu, otrajā ceturtdaļā iegūstot pat +15 (41:26). Mājinieki sāka atspēlēšanos un lielisku pamatu uzvarai ielika trešajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 35:17. Beigās "Emporio Armani" uzvarēja ar 99:85, un Itālijas klubs turpinās cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Alesandro Džentile uzvarētāju labā guva 29 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles. 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Samardo Semjuelss. "Laboral Kutxa" rindās ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Dariuss Adamss.