Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Gudļevskis spēles trešā zvaigzne, Freibergam divas piespēles

© Syracuse Crunch

Amerikas Hokeja līgā Kristers Gudļevskis palīdzēja "Crunch" komandai ar 6:1 sakaut "Phantoms", savukārt ECHL mačā Ralfs Freibergs "Reign" sastāvā izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Kristera Gudļevska pārstāvētā "Crunch" uzņēmusi visai drošu ceļu uz izslēgšanas spēlēm un Austrumu konferences devīto vietu apsteidz jau par 12 punktiem. Regulārā sezona noslēgsies 19 aprīlī, un "Crunch" vēl jāaizvada 11 spēles.

Šonakt tās vārtos pret "Phantoms" stājās latviešu vārtsargs, kurš pirmajos divos periodos atvairīja visus 16 pretinieku metienus un palīdzēja novērst vairākumus mazākumus. "Crunch" šoreiz gan mazākumā spēlēja lieliski un ne tikai neielaida vārtus, bet pati guva divus un pēc pirmajiem diviem periodiem bija vadībā 3:0. Trešā perioda sākumā tika panākts jau graujošais 6:0, taču kārtējais noraidījums tomēr iegāza Gudļevski, kurš 50. minūtē mazākumā bija spiests vienīgo reizi šajā spēlē kapitulēt, un sausā spēle palika neaizsniegta (6:1).

Gudļevskis atvairīja 27 no 28 pretinieku metieniem, kas tika novērtēts ar mača trešās zvaigznes godu. Nākamais "Crunch" mačs paredzēts jau parīt. Gudļevskim šī bija jau piektā uzvara pēc kārtas (23. sezonā), turklāt pēdējās četrās spēlēs ielaisti tikai trīs vārti. Sezonā gan vidēji ielaisti 2,68 vārti un atvairīti 90,4% pretinieku metienu.

Tikmēr ECHL Ralfs Freibergs palīdzēja "Reign" ar 7:3 sakaut Stoktonas "Thunder", ar kuru līgums ir Robertam Lipsbergam. Freibergs izdarīja rezultatīvu piespēli pirmo un trešo vārtu guvumā, kā arī maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2. ECHL viņš šosezon aizvadījis 46 spēles, kuru laikā sakrājis 14 punktus (3+11).

Šajā līgā spēli aizvadījis arī Ričards Birziņš, kura pārstāvētā "Oilers" gan cieta zaudējumu pret "Americans" (1:3). Latvijas aizsargs izdarīja divus metienus pa vārtiem un piedzīvotajā zaudējumā spēja palikt ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.