Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Ķēniņam astoņi spēka paņēmieni "Canucks" uzvarā

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas spēlē Vankūveras "Canucks" ar 5:2 pārspēja Vinipegas "Jets", nedaudz nostabilizējot savu otro vietu divīzijā. Ronalds Ķēniņš šajā spēlē atzīmējās ar astoņu spēka paņēmienu pielietojumu.

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš iepriekšējā mačā bija palicis rezervē, taču šonakt komandas treneris Villijs Dežardēns turpināja pildīt savu solījumu regulāri rotēt sastāvu un atgrieza Ķēniņu sastāvā. Viņš nospēlēja 13:09 minūtes, kas bija pat nedaudz vairāk nekā trešās maiņas uzbrucējiem, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un pielietoja astoņus spēka paņēmienus. Tas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā. Punktus Ķēniņam pēc iespaidīgās ierašanās NHL neizdevās gūt jau piektajā spēlē pēc kārtas, un spēle tika noslēgta ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vankūverai spēle neiesākās īpaši veiksmīgi, jo jau trešajā minūtē tikai ielaisti vārti, bet otrā perioda pirmajās minūtēs Bleiks Vīlers panāca 2:0 Vinipegas "Jets" labā. Pēc tam gan sekoja "Canucks" atbilde, kurā tika gūti trīs vārti un pārņemta vadība, bet saspringtā trešā perioda beigās Vankūvera raidīja vēl divas ripas tukšos vārtos un svinēja uzvaru 5:2.

Ar trim punktiem izcēlās Henriks Sedīns un Radims Vrbata, bet Danielam Sedīnam divas rezultatīvas piespēles. "Canucks" šī bija trešā uzvara pēc kārtas un tuvāko sekotāju Klusā okeāna divīzijā tā apsteidz par četriem punktiem, ieņemot otro vietu. Izslēgšanas spēlēs no katras divīzijas iekļūs trīs komandas, tiesa, iespējas ir arī ceturtajai un piektajai vieta, jo katrā konferencē ir divas "wild card" pozīcijas.

Nākamā "Canucks" spēle paredzēta parīt pret Kolorado "Avalanche".