Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Prognoze: Rio medaļas iegūs Skujiņa, Grigorjeva un Samoilovs/Šmēdiņš

© F64

Sporta statistikas aģentūra šodien prognozē, ka 2016. gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs visvairāk zelta medaļu izcīnīs ASV, godalgu ieskaitē mājiniece Brazīlija būs astotajā vietā, bet Latvija ar trijām medaļām finišēs 60. pozīcijā.

Kā zināms, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš iepriekšējos divus gadus noslēdza kā pasaules ranga līderi. Brīvās cīņas pārstāves Laura Skujiņa un Anastasija Grigorjeva pērn izcīnīja bronzas medaļas pasaules čempionātā, turklāt trīskārtējā Eiropas čempione Grigorjeva divus gadus pēc kārtas tika atzīta par Latvijas labāko sportisti.

"Infostrada Sports" aģentūras eksperti prognozē, ka Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs amerikāņi izcīnīs 47 zelta medaļas, 21 sudraba un 29 bronzas medaļas. Latvijai būs sudrabs un divas bronzas, bet tikmēr kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija mūs apsteigs. Prognoze liecina, ka divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs (BMX riteņbraukšana) šoreiz paliks bez medaļas.

Kā jau ziņots, gadu pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm "Infostrada" prognozēja, ka 2014. gada ziemas spēlēs Latvijai būs viena medaļa - skeletonists Martins Dukurs izcīnīs zelta godalgu. Taču faktiski realitāte izrādījās krietni vien savādāka - M.Dukurs ieguva sudraba medaļu, Oskara Melbārža bobsleja četrinieks izcīnīja sudrabu, kamaniņu divnieks Andris Šics un Juris Šics tika pie bronzas, un arī Latvijas kamaniņu izlase nokļuva uz trešā pakāpiena.