Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Šovakar turpināsies LČ izslēgšanas spēļu pusfināli

© hkliepāja.lv

Šovakar 19:30 norisināsies trešās spēles Latvijas hokeja čempionāta virslīgas izslēgšanas turnīra pusfināla sērijās. "Kurbads" mājās Ogrē uzņems "Liepāju", bet "Zemgale/LLU" Jelgavā uzņems MOGO. Abās sērijās rezultāts ir neizšķirts 1-1, un šī vakara spēles tiešraidēs varēs vērot Sportacentrs.com.

Abos dueļos pirmie mači noslēdzās ar vienas komandas minimālām uzvarām, bet otrajās spēlēs rezultāta starpība krietni par labu vienai no komandām. Sērijas ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām, līdz ar to šodien divas vienības pietuvosies finālam līdz vienas uzvaras tiesai.

"Kurbada" un "Liepājas" duelis sākās ar kurzemnieku minimālu uzvaru (2:1) savā laukumā, pie tam tā izcīnīta tikai pēcspēles metienos,uzvaras vārtus iemetot no Rīgas "Dinamo" atbraukušajam Robertam Bukartam. Dienu vēlāk ogrēnieši iemeta četrus vārtus pēdējā trešdaļā, sakaujot mājiniekus ar 4:1.

Gatis Gricinskis izcēlies ar vārtu guvumiem katrā no pirmajām divām spēlēm, bet liepājniekiem pagaidām nav izdevies likt lietā "Dinamo" pienesumu. Ja neskaita Bukarta vārtu guvumu pēcspēles metienos pirmajā mačā, abus pārējos vārtus iemetuši spēlētāji, kas sezonu sākuši citviet, bet tagad atgriezušies pirmajos karjeras klubos - Dmitrijs Korņilovs (sāka Francijā) un Artūrs Mickevičs (sāka VHL).

Tagad sērija pārcēlusies uz Ogri, kur tiks aizvadītas nākamās divas spēles. Ja būs nepieciešama piektā spēle, tā norisināsies Liepājā.

Otrā pusfināla duelī "Zemgale/LLU", kas sagādāja līdz šim lielāko pārsteigumu, no cīņas par medaļām ceturtdaļfinālā izsitot čempioni "Rīgu/Prizma", sāka sēriju ar vēl vienu pārsteigumu - 1:0 pret regulārā čempionāta uzvarētāju MOGO. Pie tam panākums izcīnīts izbraukumā, vienīgos vārtus gūstot Mārim Miezim. Sērijas otrais mačs Piņķos izvērtās krietni rezultatīvāks - skatītājiem bija iespēja priecāties par desmit vārtu guvumiem. Intrigas bija gana, lai arī spēles beigu rezultāts (7:3) par to neliecina.

Pirmajā trešdaļā MOGO guva trīs vārtus, tai skaitā mazākumā, bet otrajā trešdaļā "zemgalieši" divas reizes izcēlās vairākumos, tostarp lielajā vairākumā, un panāca 3:4. Noslēdzošajās 20 minūtēs gan atkal mājinieki nosvēra svarus kausus sev par labu. Elviss Želubovskis uzvarētāju rindās izcēlās ar diviem vārtiem, bet spēlējošais treneris Oļegs Sorokins atdeva četras (!) rezultatīvas piespēles.

Šodien sērija pārcēlusies uz Jelgavu, kur risināsies arī ceturtais mačs rītvakar. Ja būs vajadzīgs piektais mačs, tas notiks Piņķos.