Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Ķēniņš ārpus pieteikuma, "Canucks" otrā uzvara pēc kārtas

© scanpix

Naktī uz pirmdienu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) pie otrās uzvaras pēc kārtas tika latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā ar rezultātu 3:1 apspēlēja Arizonas "Coyotes" vienību.

Kā jau bija paredzams, tad "Canucks" šo spēli aizvadīs kā pirmais numurs, ko arī parādija pirmais periods un tā sākums, kad pirmajās desmit minutes viesi nepārtraukti apdraudēja Maika Smita sargātos vārtus. Kad bija nospēlētas 09:45 minūtes, Janiks Hansens pēc ilgstošas ofensīvas pretinieku zonā meta pa vārtu stabu. Teju piecas minūtes vēlāk, pretuzbrukumā pēc Daniela Sedīna piespēles, vārtus guva aizsargs Janiks Vēbers, atklājot mača rezultātu (0:1). Lai atspēlētos "Coyotes" vajadzēja nedaudz vairāk kā minūti, jo Olivers Ekmans-Larsons ieejot zonā meta pa vārtu virzienā, ripai atsitoties bija arī pirmais starp trim "Canucks" spēlētājiem, gūstot vārtus un izlīdzinot rezultātu spēlē (1:1). Pēc vārtu guvuma mājnieki nedaudz atguvās, bet pārsvars metienos viesiem 16:10.

Otrās trešdaļas sākumu ar metienu pa vārtu stabu sāka mājinieki, liekot noskanēt visai arēnai. Mirkli vēlāk jau pretuzbrukumā 3:1 devās viesi, taču glāba Smits. Šauns Matias, kad bija nospēlētas 05:32 minūtes jau trešo reizi šovakar noskandināja vārtu stabu, otro reizi "Canucks" rindās. Kopumā otrajā periodā komandas vēl apmainījās katra ar divu minūšu noraidījumu, bet vārti netika gūti. Metienu attiecība 12:6, par labu viesiem.

Trešajā trešdaļā aktīvi uzbrukt turpināja viesi, bet Maiks Smits vārtos bija lielisks. 06:19 minūtes pirms trešdaļās beigam teicama iespēja vārtus gūt bija Bo Horvatam, taču atkal Smits bija vietā. 03:13 minūtes līdz spēles beigām, vairākumā Aleksandrs Edlers ar metienu no kreisā apļa atkal trāpija pa vārtu stabu, taču šoreiz ripa bija vārtos un rezultāts jau par labu viesiem (1:2). Mājnieki spēli centās glābt noņemot vārtsargu, taču Henriks Sedīns lika punktu šajam mačam (1:3). Metienu attiecība – 44:27

.

Ronalds Ķēniņš netika pieteikts mačam. Šosezon Ķēniņam 21 spēle un 11 (3+8) rezultativitātes punkti.

"Canucks" ar 88 punktiem 72 spēlēs ieņem piekto pozīciju Rietumu konferencē, kamēr "Coyotes" ir tikai 50 punkti 73 spēlēs.