Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Skeletonisti uzsāk cīņas par Pasaules čempionāta medaļām

© scanpix

Vinterbergas trasē Vācijā ceturtdien, plkst. 11.00 sāksies pasaules čempionāts skeletonā, kurā Latviju pārstāvēs brāļi Martins Dukurs un Tomass Dukurs, bet sieviešu sacensības sāksies stundu vēlāk un tajās uz starta izies arī Lelde Priedulēna.

Pirmajos braucienos kā pirmais trasē dosies amerikānis Metjū Entuāns, otrais startēs Tomass Dukurs, bet trešais Martins Dukurs. Kā ceturtais uz starta līnijas stāsies mājinieks Aksels Jungs, kuram sekos krievi Aleksandrs Tretjakovs un Ņikita Tregubovs, bet dienvidkorejietim Sunbinam Junam ticis astotais starta numurs.

Jaunākais brālis Martins ir divkārtējs pasaules čempions (2011. un 2012. gadā) un 2013. gada pasaules vicečempions, bet vecākajam brālim Tomasam pasaules čempionātos pagaidām nav izdevies tikt pie godalgām. Vinterbergas trase pēdējos gados Martinam bijusi ļoti veiksmīga, jo Pasaules kausa izcīņā tajā izdevies uzvarēt sešās no pēdējām septiņām sezonām, bet pērnā gada janvārī Vinterbergā brāļi izcīnīja dubultuzvaru.

Eksperti norāda, ka trase nav sarežģīta, taču tā jāizbrauc precīzi. Liela nozīme Vinterbergā ir startam, kas mudinājis Dukurus mainīt ierasto ieskrējiena taktiku un šoreiz skriet kamanām pa kreiso pusi, tādējādi vairojot izredzes uz labu izejas ātrumu. Ņemot vērā, ka galvenajiem konkurentiem tieši starts ir viens no trumpjiem, tad medaļu liktenis šajā pasaules čempionātā lielā mērā būs atkarīgs no pirmajiem pārdesmit metriem trases augšdaļā. Tieši tādēļ pēc Pasaules kausa pēdējā posma Sočos, gatavojoties pasaules čempionātam, latvieši daudz uzmanības veltījuši fiziskajai sagatavotībai.

Trešdien pēdējos treniņos ātrākais bija Soču olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Entuāns, bet otro vietu ieņēma olimpiskais čempions Tretjakovs. Trešais bija mājinieks Aksels Jungs un tikai tad sekoja Martins un Tomass. Lai gan tie ir tikai treniņbraucieni, cīņa par medaļām solās būt ļoti spraiga. Un liela nozīme var izrādīties arī pavasarīgajiem laika apstākļiem. Kuram izdosies "trāpīt" ar slidām, tam būs priekšrocības.

Priedulēna šosezon nav izcēlusies ar augstvērtīgiem rezultātiem, jo trūcis stabilitātes. Pagājušajā sezonā labākie starti bija tieši pēdējās sacensībās - Soču olimpiādē, tādēļ jācer, ka arī šogad Leldei izdosies pielikt sezonai skaistu punktu. Piemēram, iekļūstot desmitniekā.

Atgādinām, ka šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā Martins svinēja pārliecinošu uzvaru, bet Tomass ieņēma otro pozīciju, tādējādi brāļi pie dubultuzvaras sezonas kopvērtējumā tika jau trešo gadu pēc kārtas. Tikmēr Priedulēna, nestartējot visos posmos, Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojās 21. vietā.