Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Savickis: "Esmu optimisma pilns, ka "Dinamo" darbosies

© f64

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis intervijā LTV1 "Rīta Panorāmai" šorīt norādīja, ka ir optimisma pilns - klubs darbosies arī nākamajā sezonā. Ģeopolitiskā situācija nav labvēlīga, tāpēc nebūs viegli atrisināt finansējuma jautājumu. Par nākamo sezonu skaidrība būs pusotra mēneša laikā.

Septiņu sezonu laikā Rīgas "Dinamo" otro reizi netika izslēgšanas spēlēm, turklāt Krievijas krīzes dēļ sezonas sākumā bija problēmas ar finansējumu. "Septiņu sezonu laikā mēs piecas reizes spēlējām izslēgšanas mačos, tomēr pilnīgi apmierināts būšu vienīgi tad, kad vinnēsim Gagarina kausu," norāda Juris Savickis. "Nedomāju, ka finansējums iespaidoja [komandas sasniegtos rezultātus šajā sezonā]. Kā daudzās lietās, finansējums mazliet kavējās, tomēr visu esam izpildījuši un arī izpildīsim līdz galam. Tā kā ar naudu nebija problēmu, vienīgi bija sarežģīti to visu sakārtot. Jāņem vērā, ka pa šīm septiņām sezonām esam ieguldījuši 80 miljonus eiro, kas tika iztērēti tepat Latvijā. Tā kā ir pienesums arī tīri ekonomiskajā ziņā - sapirktas mājas, dzīvokļi, mašīnas, bērni tiek sūtīti uz labām skolām un tā tālāk - mūsu hokejisti dzīvo diezgan labi, arī visi cilvēki, kuri ar to nodarbojas."

Bet kāda varētu būt nākamā sezona? "Neiešu liekuļot: ģeopolitiskā situācija tagad nav labvēlīga, it īpaši, ņemot vērā mūsu uzvedību attiecībā pret Krieviju. Tas attiecības nav tādas kā man varbūt gribētos. Viens viens no pamatiem valsts attīstībā - jādraudzējas ar kaimiņiem. Pagaidām mums ne sevišķi tas izdodas," atzīst Rīgas kluba vadītājs. "Ja man izdosies sarunāt naudu [sezonai nepieciešami 12 miljoni eiro]... Jāpagaida kāds mēnesis. KHL jaunā vadība mazliet citādi skatās uz līgas attīstību. Būs savas problēmas, taču esmu optimisma pilns, ka "Dinamo" darbosies. Te ir arī nianse: izstrādāta KHL attīstības stratēģija uz trijiem gadiem. Tas nozīmē: ja mēs tiekam nākamajā sezonā, tad automātiski saslēgsim līgumus uz 3 gadiem un "Dinamo" trīs gadus automātiski spēlēs KHL - Eiropas labākajā līgā. Vēl ir pusotra mēneša laiks, lai iesniegtu garantijas līgai, ka finansējums ir sameklēts."

Tad nevarētu būt tā, ka "Dinamo" šī bija pēdējā sezona? "Man negribētos par to domāt," atklāj J.Savickis.