Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Bertāns par kautiņu: "Tajā brīdī nodomāju - tā nedrīkst darīt"

© elcorreo.com

Paskatījos uz tiesnesi un, kad pagriezos atpakaļ, redzēju, kā Šengelija iesit mūsējam. Tā nopietni iesit! Tajā brīdī nodomāju, ka tā nedrīkst darīt pret manu komandas biedru un skrēju palīgā," iesaistīšanos kautiņā svētdien notikušajā Spānijas ACB līgas Basku derbijā pret Vitorijas "Laboral Kutxa" rubrikai "Aiz sānu līnijas" atcerējās "Bilbao Basket" latviešu aizsargs Dairis Bertāns.

7,2 sekundes pirms spēles beigām 20 gadus vecais "Bilbao" uzbrucējs Dejans Todorovičs mēģināja triekt bumbu grozā no augšas. Vitorijas komandas gruzīnu uzbrucējs Tornike Šengelija mēģināja bloķēt Todoroviča mēģinājumu un darīja to sekmīgi.

Tiesnesis jau mirkli iepriekš bija fiksējis nostaigātu, bet neviens no spēlētājiem to neievēroja, jo Todoroviču saniknoja Šengelijas rīcība. Serbs ar augumu uzgrūdās virsū Šengelijam, kurš nekavējās atbildēt ar labo āķi... Tad sākās plašāka izmēra nemieri, laukumā izskrienot arī abu komandu rezervistiem. Viens no pirmajiem, kurš devās aizstāvēt savu gados jauno komandas biedru, bija Bilbao latviešu aizsargs Dairis Bertāns.

"Situācija sākās ar to, ka tiesnesis ļoti klusi nosvilpa piezīmi pie centra, un Todorovičs to nedzirdēja, turpināja spēlēt un, kad gāja uz danku, Šengelija uztaisīja sodu," situāciju, redzot no dažu metru attāluma laukumā, atminējās Dairis. "Paskatījos uz tiesnesi un, kad pagriezos atpakaļ, redzēju, kā Šengelija iesit mūsējam. Tā nopietni iesit! Tajā brīdī nodomāju, ka tā nedrīkst darīt pret manu komandas biedru un skrēju palīgā."

"Tālākais jau notika ātri un īsti neatceros, kas, kur un ko izdarīja. Nebija tik traki, kā izskatījās no malas," sacīja Dairis, kuru uzreiz devās pieskatīt arī pretinieku komandā spēlējošais jaunākais brālis. Spēli klātienē apmeklēja arī brāļu vecāki, taču Dairis ar smaidu norāda, ka nav dabūjis pa mizu pēc spēles: "Pēc Belgradas viņi jau pieraduši pie kautiņiem."

Bertāns atzīst savu kļūdu: "Jebkurā gadījumā tas nav pareizais ceļš, kā risināt šādas lietas. Man noteikti vajadzēja savaldīties, censties palīdzēt izšķirt nevis iesaistīties. Nu jau vairs neko. Tagad jāgaida, kādas būs sankcijas. Gribētu visiem atvainoties par savu un pārējo spēlētāju rīcību, profesionālajā sportā nav vietas tādām lietām."