Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Ķēniņam divas rezultatīvas piespēles, "Canucks" pārspēj "Blues"

© scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) latviešu hokejista Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" pēcspēles metienos ar rezultātu 6:5 pārspēja Sentluisas "Blues" hokejistus. Uzvarētāju rindās latvietis Ronalds Ķēniņš šonakt izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, spēli noslēdzot ar rezultatīvu lietderības koeficientu +2.

Pēc piecu spēļu izbraukuma sērijas Vankūveras "Canucks" šonakt atgriezās savās mājās, tomēr pirmās trešdaļas sākums izdevās pavisam neveiksmīgs, jau ceturtajā minūtē nonākot iedzinējos, kad Raiens Rīvss aizbēga no sava sedzēja un no vārtu priekšas pārspēja Ediju Laku (1:0). Nepilnas trīs minūtes vēlāk pēc lieliskas Tīdžeja Ošī piespēles Aleks Petrangelo palielināja rezultāta starpību (2:0). Tomēr Vankūvera ātri vienus vārtus atguva, nonākot divatā pret vienu aizsargu, un pēc Krisa Higinsa piespēles Šons Matiass raidīja ripu Sentluisas "Blues" vārtos, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam (1:2). Mājniekiem īsā laika sprīdī ne tikai izdevās vienus vārtus atgūt, bet arī panākt neizšķirtu. Kad pirmajā trešdaļā bija atlicis spēlēt mazliet vairāk kā desmit minūtes, Janiks Vēbers, izmantojot spēlētāju burzmu vārtu priekšā, ar spēcīgu metienu no zilās līnijas vēlreiz lika Džeikam Alenam ķeksēt melno priekšmetu ārā no saviem sargātajiem vārtiem (2:2). Pēc brīža no droša vārtu zaudējuma glāba "Canucks" vārtsargs Edijs Laks, kurš brīnumainā veidā tika galā ar Džeidena Švarca metienu, ļaujot savai komandai pātraukumā doties pie vienāda rezultāta.

Pēc atgriešanās no ģērbtuvēm, jau no pirmajām minūtēm bija vērojams agresīvs hokejs, pavisam drīz laukuma vidusdaļā saķeroties abu komandu spēlētājiem, par ko "Canucks" nopelnīja iespēju divas minūtes spēlēt skaitliskajā vairākumā, kuru izmantot neizdevās. Spēles 31. minūtē latviešu hokejists Ronalds Ķēniņš rezultatīvi piespēlēja "Canucks" trešajā vārtu guvumā. Lai gan mača tiesnešiem bija nepieciešams video atkārtojums, tomēr vārti tika ieskaitīti, un Vankūvera pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā (3:2). Trešdaļas izskaņā Ķēniņš vēlreiz asistēja komandas biedram, un Henriks Sedīns palielināja Vankūveras pārsvaru, ceturto reizi liekot kapitulēt Alenam (4:2).

Trešajā trešdaļā Džeika Alena vietu Sentluisas vārtos ieņēma Braiens Eliots un "Blues" metās atspēlēties. Jau pirmajās minūtēs Vladimirs Tarasenko bija pavisam tuvu rezultāta starpības samazināšanai, kad ar spēcīgu metienu norībināja Laka sargāto vārtu konstrukciju. Tomēr 13 minūtes pirms pamatlaika beigām Niks Bonino pārspēja arī tikko uz maiņu nākušo Eliotu, praktiski izdzēšot viesu cerības par pozitīvu spēles iznākumu (5:2). Pēc zaudētajiem vārtiem laukumu pameta Eliots, bet viņa vietā atgriezās Alens. Tomēr turpinājumā "Blues" ne tikai atgrieza intrigu, bet izlīdzināja spēles rezultātu (5:5). Nepilnu astoņu minūšu laikā Sentluisa guva trīs bezatbildes vārtus, kad pa reizei precīzi bija Dmitrijs Jaškins, Peteri Lindboms un Deivids Bakess. Mača izskaņā pa reizei glāba arī abu komandu vārtsargi, un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks. Nākamajās piecās minūtēs tuvu uzvarai bija viesi, divas reizes trāpot pa Edija Laka sargāto vārtu konstrukciju, tomēr ar to nepietika un sekoja pēcspēles metieni, kuros pārāki izrādījās mājnieki, pārtraucot Sentluisas "Blues" sešu pēc kārtas nezaudēto bullīšu sēriju.

24 gadus vecais latviešu hokejists Ronalds Ķēniņš šonakt kopā ar Bo Horvatu un Janiku Hansenu spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadot 13 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā divas reizes rezultatīvi piespēlēja komandas biedriem un veica četrus spēka paņēmienus, spēli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +2. Ķēniņš šosezon aizvadījis 14 spēles, tiekot pie desmit rezultativitātes punktiem (3+7).