Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Prezidents sveic Melbārža ekipāžu par sudraba iegūšanu

© Scanpix

Valsts prezidents Andris Bērziņš apsveic Latvijas bobslejistus Oskaru Melbārdi, Daumantu Dreiškenu un viņu treneri Sandi Prūsi ar augsto panākumu Vinterbergā Pasaules čempionātā bobslejā divniekiem, kļūstot par vicečempioniem.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests, prezidents uzsver, ka sportistu paveiktais, atkārtoti pierāda, ka Latvijas bobslejs pieder pie pasaules elites, un mūsu sportisti spēj cīnīties un uzvarēt ikvienu. "Paldies, par pozitīvajām emocijām, ko šodien sniedzāt visiem Latvijas sporta līdzjutējiem," norādīja Andris Bērziņš, vēlot sportistiem uzvaras arī turpmāk, īpaši nākamās nedēļas nogalē gaidāmajās četrinieku sacensībās.

Bobslejistus sveic arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK). Mūrniece uzsvēra, ka vēlas pateikt paldies arī tiem cilvēkiem, kuri palīdzējuši šos rezultātus sasniegt , viņu trenerim m un komandas biedriem, kā arī ģimenēm.

Politiķe vēlu sportistiem izturību un neapstāties pie sasniegtā.

Kā ziņots, Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis svētdien izcīnīja dalītu otro vietu Vācijas trasē Vinterbergā notiekošajā pasaules čempionātā divniekiem.

Latvijas bobsleja vēsturē šis ir labākais sasniegums pasaules čempionātos. Līdz šim augstāko vietu šādās sacensībās bija sasniedzis pilots Jānis Miņins, kurš 2009.gadā četriniekos tika pie bronzas medaļas.