Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Melbārdis pirms pēdējā brauciena nosargā 2. vietu

© Scanpix

Pasaules čempionātā bobslejā šodien Vinterbergas trasē Vācijā pēc trešajiem braucieniem divnieku sacensībās Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens nosargāja otro vietu, Uģis Žaļims un Intars Dambis atkāpās uz sesto pozīciju, bet Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms saglabāja devīto vietu. Pēdējie, ceturtie braucieni sāksies plkst. 13.30.

Sacensību līderis pēc pirmajiem diviem braucieniem vācietis Frančesko Frīdrihs šodien startēja kā pirmais un ar lielisku starta laiku (5,11 sekundes), bet ne gluži ideālu braucienu, uzstādīja trases rekordu – 55,23 sekundes. Melbārdis un Dreiškens uzstūma vēl labāku startu (5,09), taču izejas ātrums bija mazāks un arī trasē Frīdriha pārsvars summā arvien pieauga (+0,74).

Žaļims un Dambis startā diezgan daudz zaudēja līderiem (5,20), bet braucienu aizvadīja stabili. Tomēr korejiešiem summā izdevās viņiem aiziet priekšā par 0,02 sekundēm, bet lielisku braucienu aizvadījušais vācietis Johanness Lohners pakāpās uz trešo vietu, summā tikai sekundes simtdaļu zaudējot Melbārdim. Turklāt cīņā par medaļām ar teicamu braucienu iesaistījās arī šveiciešu veterāns Beāts Hefti, pakāpjoties uz ceturto vietu pirms pēdējiem braucieniem.

Labu braucienu veica arī Ķibermanis un Leiboms, tomēr ātrums nebija tik liels un pakāpties augstāk par devīto pozīciju neizdevās. Taču arī konkurenti nespēja apdraudēt Ķibermaņa pozīciju, tādējādi pirms ceturtajiem braucieniem Oskars ir krietni tuvāk astotajai vietai nekā desmitajai.

Atgādinām, ka pēc pirmās sacensību dienas Melbārdis un Dreiškens bija otrajā vieta, Žaļims un Dambis ieņēma trešo pozīciju, bet Ķibermanis un Leiboms ierindojās devītajā vietā. Pasaules čempionāta četrinieku sacensības Vinterbergā risināsies nākamās nedēļas nogalē, kad medaļu komplektus sadalīs arī skeletonisti un skeletonistes.