Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Sabres" bez Girgensona sakauj Ķēniņa "Canucks"

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas spēlē starp Bufalo „Sabres” un Vankūveras „Canucks” ar 6:3 uzvarēja Bufalo, spēlējot bez savainotā Zemgus Girgensona. Savukārt „Canucks” rindās Ronalds Ķēniņš palīdzēja otro vārtu guvumā, taču noslēdza maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Ronalds Ķēniņš piedalījās otro vārtu guvumā 25. minūtē, kad pacīnījās vārtu priekšā, nosedzot vārtsargam redzamību. Rezultativitātes punkts gan viņam netika piešķirts, bet „Canucks” izvirzījās vadībā 2:1. Turpinājums gan neizdevās pārāk spožs ne Ķēniņam, ne visai „Canucks” komandai.

Līdz perioda beigām „Sabres” panāca neizšķirtu, bet pēdējās 20 minūtēs guva četrus vārtus un pārliecinoši uzvarēja ar 6:3. „Sabres” otrais vārtu guvums lielā mērā uz Ķēniņa sirdsapziņas, jo viņš pretinieku zonā centās veikt diagonālu atspēli aizsargam, taču ripa tika pārtverta, un Kriss Stjuarts realizēja izgājienu viens pret viens.

Šajā spēlē tika fiksēts tikai viens noraidījums, un tas pats jau spēles 27. sekundē, taču sods netika piespriests, kad Rasmuss Ristolainens pielietoja spēka paņēmienun un iegrūda Ķēniņu bortā. Latvietis pāris nākamajās maiņās izskatījās traumēts, taču nospēlēja līdz galam, kopumā laukumā pavadot 13:08 minūtes. Nopelnīts negatīvs lietderības koeficients -1, bet metieni pa vārtiem un spēka paņēmieni izdarīti netika.

„Sabres” sastāvā divus vārtus guva Torijs Mičels, bet trīs punkti un lietderības koeficients +4 Braienam Džiontam. Šī bija pirmā spēle, kuru Bufalo aizvadīja bez saviem līderiem Zemgus Girgensona un Tailera Enisa.

Sauso spēli šonakt aizvadīja Korijs Krofords, palīdzot Čikāgas „Blackhawks” ar 3:0 pārspēt Floridas „Panthers”, kuras sastāvu šonakt pastiprinājusi Jaromīra Jāgra iemainīšana. Sausā palika arī Otavas vārtsargs Endrjū Hemonds, ar kura palīdzību „Senators” ar 1:0 pārspēja „Kings”. Pēdējās trīs spēlēs „Kings” guvusi tikai trīs vārtus, savukārt Detroitas "Red Wings" šodien guva tikpat vārtus un trešajā periodā atspēlējās no 1:2. Uzvaru nesošie vārti pret Sanhosē "Sharks" tika gūti 75 sekundes pirms pamatlaika beigām, un to izdarīja Lūks Glendenings.