Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Nolans: "Girgensons ir bezbailīgs puisis"

© scanpix

Bufalo „Sabres” galvenais treneris Teds Nolans pēcspēles konferencē izteicās, ka Zemgus Girgensons ir bezbailīgs spēlētājs, savukārt viņa komandas biedrs Koudijs Hogsons pauda nožēlu par latvieša savainojumu.

„Viņš ir bezbailīgs puisis,” Zemgu Girgensonu raksturoja Teds Nolans. „Mūsu komandā ir vairāki spēlētāji, kuriem piemīt līdzīga rakstura īpašība, un Girgensons noteikti ir viens no tiem, kuri šajā ziņā rāda priekšzīmi.”

Jau vēstījām, ka Teds Nolans nevarēja precīzi raksturot latviešu uzbrucēja savainojuma nopietnību, taču pieļāva iespēju, ka tas ir pietiekami smags, lai sezonas atlikušo daļu nāktos izlaist.

„Tas ir smags trieciens, nav nekādu šaubu,” pēc spēles izteicās kanādietis Koudijs Hogsons, kurš guva Bufalo pirmos vārtus. „Zemgus ir liela un ļoti svarīga mūsu komandas sastāvdaļa, un bija grūti noskatīties, kā viņš traumas dēļ atstāj laukumu. Tas pats attiecas arī uz Taileru Enisu.”

Girgensona vārtu guvums mazākumā viņam bija jau trešais šajā sezonā, kas ir dalīts trešais labākais rādītājs NHL. Tikai Riks Nešs un Tailers Tofoli mazākumā guvuši vairāk, proti, četrus vārtus. Savukārt Girgensona 30 gūtie punkti šosezon ļauj viņam ieņemt dalītu 152. vietu līgā.

Eniss un Girgensons regulāri spēlē "Sabres" pirmajā maiņā, turklāt tiek paredzēts, ka drīzumā tiks aizmainīts viņu maiņas trešais uzbrucējs Kriss Stjuarts, kas vismaz uz laiku varētu atstāt komandu bez visa vadošā uzbrucēju trijnieka. Girgensonam tiks veiktas papildu medicīniskās pārbaudes šovakar (pēc ASV laika - rīt no no rīta), pēc kurām arī varēs precīzāk spriest par viņa iespējām drīzumā atgriezties laukumā.