Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Girgensonam 1+1 un trauma, šosezon varētu vairs nespēlēt

© scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons šonakt aizvadīja veiksmīgu spēles pirmo pusi pret Kolumbusas „Blue Jackets”, gūstot vārtus mazākumā un izdarot rezultatīvu piespēli, taču viņam nācās pamest spēli pēc tam, kad ripa trāpīja pa viņa kāju. Komandas treneris Teds Nolans pagaidām nespēja apstiprināt savainojuma ilgumu, taču bijās, ka sezona Girgensonam varētu būt noslēgusies jau šobrīd.

Zemgus Girgensons mača 15. minūtē panāca 2:0 „Sabres” labā, kad mazākumā pieķēra „Blue Jackets” aizsargus neuzmanībā. Ar lielisku slidojuma ātrumu viņš metās pakaļ no savas zonas izmestajai ripai, apsteidza divus pretiniekus un vārtsargu, kuru arī eleganti pēc tam apspēlēja un guva vārtus. Otrā perioda sākumā Kriss Stjuarts ar spēcīgu metienu vairākumā panaca 4:1, un rezultatīvu piespēli šajā vārtu guvumā izpelnījās Girgensons.

Diemžēl spēles turpinājumā Girgensonam, cenšoties bloķēt pretinieka Džeimsa Višņevska metienu, neveiksmīgi pa kāju trāpīja ripa un spēli nācās noslēgt priekšlaicīgi. Komanda pagaidām nav sniegusi informāciju, cik ilgi Girgensons varētu nespēlēt, bet komandas treneris Teds Nolans atzina, ka ir satraucies, un pieļāva iespēju, ka šosezon Girgensons vairs nespēlēs: „Gan Girgensonam, gan Taileram Enisam (arī šodien guva traumu - aut.p.) tiks veiktas medicīniskās pārbaudes. Pirmais savainojums varētu izvērsties ilgāks, Enisam droši vien būs jāizlaiž vien pāris dienas. Esam satraukušies, tas tiesa, taču turēsim īkšķus un cerēsim, ka viss būs kārtībā.”

„Sabres” šajā spēlē uzvarēja 4:2, bet Girgensons nospēlētajās 7:55 minūtēs paspēja izcelties ar vienu metienu pa vārtiem, diviem spēka paņēmieniem un vienu bloķētu metienu, tiesa, uzvarēti tikai 14% iemetienu. Divi šodien gūtie punkti (1+1) ļauj sasniegt 30 punktu robežu (15+15) šajā sezonā.

Kā ziņo Bufalo radio WGR, Girgensonam pēc ciestās traumas tika veiktas rentgena analīzes, pēc kurām viņš atgriezās „Sabres” ģērbtuvēs ar ratiņkrēslu palīdzību. Atstājot laukumu, Girgensons nespēja atbalstīties uz labās kājas, un vietējie mediji norāda, ka kluba vadība nez vai riskēs ar ar Girgensona pāragru atgriešanos laukumā, ņemot vērā, ka šosezon "Sabres" vienīgā intriga atlikusi, vai tā paliks pēdējā vietā vai nē.