Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kiriļenko paraksta līgumu ar Maskavas CSKA

© scanpix

Krievu basketbolists Andrejs Kiriļenko pēc divarpus gadu pauzes atgriezies vienā no varenākajiem Eiropas klubiem Maskavas CSKA, vēsta kluba mājaslapa. Līgums parakstīts līdz sezonas beigām.

"Esmu priecīgs atkal atgriezties mīļajā komandā, kurā spēlēju karjeras sākumā un pēc tam arī tās vidū," mājaslapā citēts 34 gadus vecais Andrejs Kiriļenko. "Lieliski, ka man radās tāda iespēja, un ar prieku to izmantoju. Saprotu, ka ir laiks aizdomāties par profesionālās karjeras beigām, un uzskatu, ka vislabāk to ir darīt dzimtā kluba formā."

"Visi zina, kas ir Kiriļenko un ko viņš nozīmē CSKA," sacīja komandas galvenais treneris Dimitris Itudis. "Ceru, Andrejs pie mums ieradīsies labā veselības stāvoklī, un izdarīsim visu iespējamo, lai viņš atgūtu optimālo sportisko formu. Jau runājām pa telefonu, un aizsūtīju Andrejam kombināciju shēmas, kuras izmantojam. Zinu, ka viņš arī daudz trenējies individuāli. Esmu pārliecināts, ka viņš ātri iejutīsies komandā, kaut gan mūsu prioritāte būs neskriet notikumiem pa priekšu."

CSKA prezidents Andrejs Vatutins: "Pastiprināt komandu sezonas gaitā vienmēr ir riskanti. Īpaši, kad tiek aicināts nevis parasts lomas spēlētājs, bet gan īsta zvaigzne. Un tomēr visas darbības, kas saistītas ar Andreju Kiriļenko, ir īpašas un neliek domāt divreiz. Atradāmies pastāvīgā kontaktā, un jau teicu par to, ka Andrejam mūsu ģērbtuvē vienmēr ir rezervēts atsevišķs skapītis. Tāpēc esmu laimīgs, ka varu šo skapīti nodot tā likumīgā īpašnieka pārziņā."

Eirolīgas "Top 16" CSKA ar sešām uzvarām un vienu zaudējumu ir F grupas līdere, savukārt VTB līgā Maskavas klubs ar 19 uzvarām un trim neveiksmēm ir otrajā vietā, atpaliekot no Himkiem (17-2). Nākamajā VTB līgas spēlē CSKA 1. martā savā laukumā tiksies ar Rīgas VEF.

Jau ziņojām, ka Nacionālās basketbola asociācijas komanda Filadelfijas "76ers" pirms dažām dienām lauza līgumu ar Kiriļenko, kurš sezonas sākumā bija pieteikts Bruklinas "Nets" rindās. "76ers" sastāvā Kiriļenko tā arī neaizvadīja ne spēli.