Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Melbārža četriniekam pasaules kausā bobslejā- zelts!

© Scanpix

Laplaņā (Francija) Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā bobslejā, kas reizē ir arī Eiropas čempionāts, uzvaru izcīnīja Oskara Melbārža vadītais četrinieks, bet Oskars Ķibermanis ar stūmējiem finišēja septītajā vietā.

Pirmais brauciens

Jau pirmie uz starta stājās sezonas kopvērtējuma līderi Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga. Startā latvieši atkārtoja trases starta rekordu (5,73 sekundes), bet finišu sasniedza pēc 57,66 sekundēm, distanci veicot bez lielām kļūdām.

Trase bija salīdzinoši labi sagatavota uz pašu sākumu, bet nākamajiem sportistiem tik labi vairs nesekmējās. Melbārdis tuvākos sekotājus apsteidza par vairāk nekā 0,3 sekundēm, pārliecinoši noslēdzot pirmo braucienu kā līderis. Otro vietu pēc pirmā brauciena ieņēma Krievijas ekipāža ar Aleksandru Kasjanovu priekšgalā, bet trešie palika šveicieši ar pilotu Riko Peteru.

Oskara Ķibermaņa vadītais kvartets startēja astotais. Kopā ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu Ķibermanis veica distanci 58,70 sekundēs un pēc pirmā brauciena bija astotais (Eiropas čempionāta ieskaitē – septītais).

Otrais brauciens

Lielākā daļa braucēju līdz latviešu startam nespēja uzlabot savus braucienu laikus, un izņēmums nebija arī Ķibermaņa ekipāža. Latvijas nomināli otrais kvartets aizvadīja par 0,45 sekundēm lēnāku braucienu, taču finiša brīdī bija ātrākie gan summā, gan braucienā, līdz ar to nodrošināja vismaz astoto vietu. Ķibermanis spēja pakāpties vietu augstāk, apsteidzot pieredzējušā amerikāņa Stīvena Holkomba ekipāžu.

Lielākā intriga atlikušajā sacensību daļā bija Vācijas ekipāžu cīņa gan savā starpā, gan ar šveiciešiem par vietu labāko trijniekā. Triju Vācijas kvartetu konkurencē labākā bija Frančesko Frīdriha ekipāža, kas pirmā veica distanci ātrāk nekā 59 sekundēs. Frīdrihs ar stūmējiem apsteidza arī šveicieti Peteru, kura vadītais kvartets veica vāju braucienu un atkāpās uz sesto vietu summā.

Melbārža četrinieks savu braucienu veica pietiekami droši, lai nosargātu vadību. Otrajā braucienā sezonas vadošajam četriniekam trešais ātrākais laiks, bet summā Kasjanova kvartets tika apsteigts par nepilnām trim sekundes desmitdaļām.