Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Delorjē kļūda atstāj "Dinamo" bez punktiem

© f64

KHL regulārā čempionāta kārtējā spēlē Rīgas "Dinamo" hokejisti šovakar "Arēnā Rīga" ar 1:2 zaudēja Horvātijas klubam Zagrebas "Medveščak", piedzīvojot trešo neveiksmi pēdējos desmit mačos.

Rīdzinieki maču iesāka ļoti apņēmīgi un pēc pirmās maiņas ofensīvas 5. minūtē par noteikumu pārkāpumu pret Miķeli Rēdlihu mājinieki tika pie skaitliskā vairākuma, ko gan realizēt neizdevās. Lai gan pēc izturētā mazākuma viesi aktivizējās, sekoja bīstams „Dinamo” uzbrukums un aizturētais sods, kurā teicama iespēja izcelties bija Saulietim, bet pēc brīža uz pašas vārtu līnijas ripu apturēja „Medveščak” vārtsargs Hīters. Arī otrais vairākums netika realizēts, bet pirmās trešdaļas turpinājumā, neskatoties uz diezgan atklātu, momentiem bagātu hokeju, vārti tā arī netika gūti.

Otrajā trešdaļā jau pirmajā minūtē „Medveščak” bija ļoti tuvu vārtu guvumam, tomēr epizode beidzās ar „tikai” ar Krišjāņa Rēdliha noraidījumu. Viesi savu iespēju skaitliskajā pārsvarā prata izmantot – ieslidojis rīdzinieku zonā, precīzu metienu izdarīja dāņu uzbrucējs Patriks Bjorkstrands (0:1). Panākt izlīdzinājumu iespējas bija gan Meijam, gan Vilsonam, bet perioda vidū rīdzinieki trešoreiz mačā ieguva tiesības spēlēt vairākumā, kas gan arī šoreiz palika neizmantots. Trešdaļas otrajā pusē „Dinamo” bija vēl viens vairākums, kurā divas labas izdevības garām palaida Videls. Arī vienādos sastāvos mājinieki prata izveidot vairākus bīstamus momentus, taču pārspēt lieliski spēlējošo Hīteru neizdevās.

Trešais periods sākās ar abpusējām iespējām izcelties, bet tuvāk vārtu guvumam bija „Medveščak” hokejisti. Tomēr 4. minūtē rīdzinieki atņēma pretiniekiem ripu viņu zonā, sekoja Dārziņa piespēle Mikam Indrašim, kurš nepievīla – 1:1. Pēc gūtajiem vārtiem laukuma saimnieki turpināja uzbrukt, tomēr pārņemt vadību neizdevās, bet piecas minūtes un 45 sekundes līdz mača beigām pēc Delorjē kļūdas Zagrebas komandu vadībā izvirzīja Bils Tomass - 1:2. Neilgi pēc tam divas teicamas vārtu gūšanas iespējas bija Dārziņam, taču rezultāts nemainījās. Pēdējās sekundēs rīdzinieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr izglābties no zaudējuma vairs nespēja.

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs svētdien, kad uzņems Bratislavas "Slovan", bet regulārā čempionāta pēdējā mājas spēļu sērija tiks pabeigta nākamo ceturtdien un sestdien, tiekoties attiecīgi ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Čeļabinskas "Traktor".

Cīņa par play-off

V Komanda S P

7. HC Sochi 50 71

8. Torpedo 51 70

9. Rīgas Dinamo 52 68

10. Vityaz 51 68

11. Atlant 51 66

12. Medveščak 52 66

13. Severstal 51 66

14. Slovan 52 59

Rīgas "Dinamo"

Džefs Delorjē (Jakubs Sedlāčeks); Krišjānis Rēdlihs - Oskars Cibuļskis, Čejs Genovejs - Milans Jurčina, Kristaps Sotnieks - Aleksandrs Jerofejevs, Ralfs Grīnbergs; Roberts Bukarts - Linuss Videls - Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš - Kails Vilsons - Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs - Andris Džeriņš - Gints Meija, Kaspars Saulietis - Broks Troters - Mārtiņš Cipulis.

Rīgas "Dinamo" – Zagrebas "Medveščak" 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Vārti: 21:18 Bjorkstrands (Raits, Leino, vair.) 0:1, 43:48 Indrašis (Dārziņš, Vilsons) 1:1, 54:15 Tomass 1:2.

Metieni: 24:30

Soda minūtes: 4:20

Vārtsargi: Džefs Delorjē - Kelvins Hīters