Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Dukuram zelts un Eiropas čempiona tituls

© sportacentrs

Šodien Francijā, Laplaņas trasē, norisinājās Eiropas čempionāts skeletonā, kas vienlaikus bija arī pasaules kausa 6. posms. Pēc pirmā brauciena brāļi Dukuri ierindojās labāko trijniekā. Pasaules kausa līderis Martins bija pirmais, bet Tomass trešais. Nekvalitatīvi sagatavotās trases dēļ otros braucienus atcēla, tāpēc par 2015. gada Eiropas čempionu kļuva Martins Dukurs, bet Tomasam šoreiz bronza.

Kā pirmais uz starta stājās Tretjakovs, ar trases sezonas labāko laiku startā krievu sportists pieļāva vairākas redzamas kļūdas trasē, tomēr sasniedza jaunu trases rekordu ar laiku 1:00.17. Pēc viņa startējušie Tregubovs un Pērsons sarežģītajā un fiziski smagajā trasē pieļāva virkni kļūdu, krietni atpaliekot no līdera. Trasē, kur lielu nozīmi spēlē starta laiks, Martins Dukurs uzskrēja 5.71, (+0.13 no Tretjakova), bet krietni labākā braukšana ātri vien nesa augļus un Martins ne tikai panāca, bet finišā pat iekrāja 0.4 sekunžu pārsvaru un tieši par tik pat arī pārspēja iepriekšējo trases rekordu (59.77).

Startā Tomasam Dukuram tikai sestais rezultāts (5.82), bet trasē pieļautās kļūdas bija krietni vieglākas kā tuvākajiem konkurentiem, tāpēc vecākais no brāļiem finišu sasniedza trešajā pozīcijā. Vēl labāko astotniekā pirmajā braucienā spēja ielauzties divi vācieši. Startā Grothers mazliet iepalika no Tomasa, bet trases turpinājumā sasniedza labu ātrumu un finišēja uzreiz ar labāko trijnieka. Vienas sekundes ietvaros no līderu grupā iekļāvās tikai četri sportisti.

Otro braucienu sākums bija plānots pulksten 11:30. Komandu treneru, žūrijas un trases darbinieku apspriedē tika nolemts, ka sacensību sākums jāpārceļ par 10 minūtēm. Mazliet vēlāk žūrija pieņēma lēmumu, ka trase nav pienācīgi sagatavota, tāpēc sacensību otrie braucieni tiek atcelti. Sacensības noslēdzās pēc pirmajiem braucieniem, triumfējot Martinam Dukuram, otro pjedastāla vietu aizņemot Tretjakovam, bet bronza šoreiz Tomasam Dukuram.