Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Dienvidkorejas olimpiskais čempions pieķerts dopinga lietošanā

© Scanpix

Parks Taehvans, pirmais Dienvidkorejas peldētājs, kurš kļuvis par olimpisko čempionu, pieķerts dopinga lietošanā. Viņa pārstāvji gan taisnojas, ka aizliegtās vielas viņa organismā nokļuvušas ārsta neprofesionalitātes vai ļaunprātības dēļ.

Parka Taehvana liktenīgās analīzes tika veiktas septembrī pirms Āzijas spēlēm, un šodien paziņots, ka tās bijušas pozitīvas. Vēl gan nav oficiāli atklāta tieši kura aizliegtā viela atklāta viņa organismā.

Parks Taehvans ir viens no populārākajiem sportistiem Dienvidkorejā un četras reizes kāpis uz olimpisko spēļu goda pjedestāla. 2008. gadā Pekinā viņš kļuva par čempionu 400m brīvā stila peldējumā un vicečempionu 200m brīvajā stilā, bet pēc četriem gadiem Londonā abās šajās disciplīnās ieguva sudrabu.

Viņš bija pirmais Āzijas sportists, kurš kļuvis par olimpisko čempionu 400m brīvā stila peldējumā, un pirmais Dienvidkorejas peldētājs, kuš ieguvis olimpisko medaļu. 2014. gada Āzijas spēlēs, pirms kurām tika veiktas analīzes, viņa rezultāti gan nebija tik iespaidīgi, un savās kroņa distancēs viņš palika tikai trešais, bet ieguva sudraba simts metros.

Taehvanu pārstāvošā aģentūra gan apgalvo, ka aizliegtās vielas peldētāja ķermenī, visticamāk, nonākušas pēc ārsta veiktas injekcijas. Pirms tās veikšanas ārstam ticis skaidri noprasīts par injekcijas saturu, un peldētājam ticis apstiprināts, ka viss ir noteikumu robežās. Taehvana aģentūra norāda, ka peldētājs ļoti satraucies par anti-dopinga aģentūras noteikumu pārkāpšanu, līdz ar to atteicies lietot pat pretapaukstēšanās medikamentus.