Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Ferrari" atklāj jaunā F1 auto nosaukumu

© f1-site.com

Leģendārā F1 komanda "Ferrari", kuras sastāvā šogad startēs Sebastjans Fetels un Kimi Raikonens, paziņojusi jaunā modeļa nosaukumu, kā arī datumu, kad sacīkšu auto tiks prezentēts.

2015. gada modeļa nosaukums būs SF15-T. Lai gan sākotnēji varētu domāt, ka tam ir saistība ar četrkārtējā F1 čempiona Sebastjana Fetela ienākšanu komandā, tomēr patiesībā abreviatūra 'SF' apzīmē "Scuderia Ferrari", kamēr '15' ir gadskaitļa pēdējie divi cipari, bet 'T' nozīmē "Turbo".

Jauno auto plašākai publikai "Ferrari" plāno atrādīt jau šo piektdien, 30. janvārī. Prezentācija, līdzīgi kā iepriekšējos gadus, būs vērojama internetā.

Savukārt pirmie F1 ziemas testi sāksies jau divas dienas vēlāk - šo svētdien, 1. februārī. Tie notiks Heresas trasē, Spānijā, četru dienu garumā.

"Ferrari" komandas sastāvā pirmās dienas strādās Fetels, savukārt Raikonenam tiks atvēlēta otrdiena un trešdiena.

Šobrīd nav zināmas Fetela bijušās komandas "Red Bull" testu programmas detaļas, kā arī diena, kad tiks prezentēts jaunais auto. Arī "Lotus" vienība pagaidām savus plānus tur noslēpumā. Tomēr par citām komandām zināms vairāk.

Un tā, "Mercedes" jauno modeli W01 pirmais izmēģinās Niko Rosbergs, pirmdien viņu nomainīs Luiss Hamiltons, otrdiena atkal atvēlēta Rosbergam, bet pēdējā dienā strādās Hamiltons. "Williams" pie jaunā FW37 modeļa stūres pirmajās divās dienās laidīs Valterī Botasu, bet pārējās divās Felipi Masu. "McLaren", izmēģinot jauno MP4-30 modeli, pielietos līdzīgu pilotu rotāciju kā "Mercedes", bet pirmais pie darba tiks likts vienības jaunpienācējs Fernando Alonso, kurš strādās svētdien un otrdien, pirmdienu un trešdienu atvēlot Džensonam Batonam.

Pirmajos testos jaunā mašīna nebūs gatava vienīgi "Force India" komandai, kas nesen gan prezentēja jauno auto krāsojumu. Noteikti aizraujoši būs pavērot "Toro Rosso" jaunos braucējus - Karloss Sainss juniors strādās svētdien un otrdien, bet 17 gadus vecais Makss Verstapens brauks trasē pirmdien un trešdien. "Sauber" jaunais pilots Markuss Eriksons strādās svētdien un trešdien, bet debitants Felipe Nasrs darbībā būs redzams pirmdien un otrdien.