Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Oficiāli: 2016. gadā notiks Pasaules kauss hokejā

© scanpix

NHL komisārs Gerijs Betmens preses konferencē oficiāli apstiprinājis, ka panākta vienošanās par Pasaules kausa hokejā izcīnīšanu 2016. gadā Toronto pilsētā Kanādā. Tajā piedalīsies astoņas komandas - sešas pasaules vadošās izlases, Ziemeļamerikas jauno talantu komanda un Eiropas komanda, kuru teorētiski varēs pārstāvēt arī Latvijas hokejisti.

"Mēs esam patiesi priecīgi sadarboties ar NHLPA, plānojot un sagatavojot turnīru, kuram paredzam kļūt par pasaules labāko starptautisko hokeja turnīru," savā uzrunā pavēstīja Gerijs Betmens. "2016. gada Pasaules kauss hokejā parādīs ne tikai NHL vēlmi un spējas izpausties globāli, bet arī dos papildu iespēju pasaules labākajiem hokejistiem parādīt savas spējas. Vēlamies pateikties saviem partneriem - IIHF un tās dalībvalstīm - par sadarbošanos, kas padarīja šo notikumu iespējamu."

Diskusijas un baumas par Pasaules kausa norisi klīda jau ilgāku laiku, un šodien Betmens varēja apstiprināt, ka tas notiks 2016. gadā un tajā tiks pārstāvētas astoņas komandas - Kanāda, ASV, Čehija, Krievija, Zviedrija, Somija, Eiropas komanda un Ziemeļamerikas jauno spēlētāju komanda.

Pēdējā pieminētajā tiks atlasīti ASV un Kanādas spēlētāji, kuri nepārsniedz 23 gadu vecumu, bet Eiropas komandā tiks iekļauti spēlētāji no tām Eiropas valstīm, kuras Pasaules kausā nepiedalās ar savu izlasi, tātad arī no Latvijas hokejistu loka. Eiropas un Ziemeļamerikas jauno spēlētāju komandu vadītāji un selekcionāri tiks izraudzīti vēlāk.

Turnīrs tiks aizvadīts pēc NHL noteikumiem, to tiesās NHL tiesneši un spēles notiks uz NHL izmēru laukumiem. Astoņas komandas tiks sadalītas divās grupās, kuras izspēlēs viena apļa turnīru, pēc kura divas labākās iekļūs pusfinālā. Savukārt finālā par uzvarētāju kļūs tā komanda, kura pirmā izcīnīs divas uzvaras.

Pasaules kausam šī ir atgriešanās uz hokeja skatuves - pēdējoreiz tā uzvarētājs tika noskaidrots 2004. gadā, kad finālā Kanāda pārspēja Somiju, bet iepriekš tas notika arī 1996. gadā. 2016. gada Pasaules kauss sāksies septembra sākumā, pirms NHL sezonas, un norisināsies apmēram divas nedēļas. Betmens paredzēja, ka tajā varētu piedalīties apmēram 150 NHL spēlētāji.