Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

ASV un Krievijas jaunajiem hokejistiem uzvaras U20 čempionāta spēlēs

© scanpix

Pasaules U20 hokeja čempionātā elites grupā šonakt pie pārliecinošām uzvarām tika ASV un Krievijas izlases. ASV ar 6:0 pārspēja Vāciju, tikmēr Krievija ar 7:0 uzvarēja Šveici.

A grupas vienīgajā spēlē šonakt ASV jaunie hokejisti ar 6:0 sakāva vāciešus. Amerikāņi katrā no periodiem guva pa diviem vārtiem, bet kopumā pa Krievijas pilsētā Kazaņā dzimušā Vācijas vārtsarga Iļjas Šaripova vārtiem izdarīja 53 metienus. Vācija spēja atbildēt ar 14 metieniem.

Par labāko vāciešu rindās tika atzīts tieši vārtsargs, kurš vairākas reizes glāba savu komandu no vārtu zaudējuma. "Mēs spēlējām vienkārši briesmīgi. Ja ne mūsu vārtsargs, rezultāts būtu līdzīgs 0:15," pēc mača atzina Vācijas izlases kapteinis Dominiks Kahuns.

Tikmēr B grupas vienīgajā spēlē Krievijas izlase spēkojās ar Šveici. Šis mačs tika gaidīts ar zināmu nepacietību, jo krieviem turnīrs sākās ar sarežģītu panākumu pār Dāniju, savukārt Šveice ar 5:2 sakāva Čehiju. Gaidītā sīvā cīņa izpalika – Krievijas jaunieši bija pārāki ar 7:0.

15 tūkstošu skatītāju klātbūtnē Krievija jau pirmajā periodā guva trīs vārtus, bet katrā no atlikušajām trešdaļām pievienoja pa vēl divām ripām. Ar 1+2 uzvarētāju rindās izcēlās Pāvels Bučņevičs. Par labāko Krievijas izlases rindās tika atzīts vārtsargs Igors Šestjorkins, kurš atvairīja visus 32 Šveices izlases hokejistu metienus. Krievija atbildēja ar 23 metieniem, taču ar to pilnībā pietika, lai pa vairākām reizēm kapitulētu abi šveiciešu vārtsargi – Gotjē Deklū un Ludoviks Vēbers.