Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Latvijas juniori spēkosies ar Itāliju un centīsies saglabāt izredzes

© Paolo Basso

Latvijas hokeja U20 izlase šovakar Itālijā aizvadīs ceturto pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra spēli, sacenšoties ar mājiniekiem itāliešiem. Lai saglabātu cerības uz atgriešanos elitē, nepieciešama tikai un vienīgi uzvara, kā arī jācer, ka Norvēģijas jaunieši atņems punktus Baltkrievijai.

Pēc vakardienas zaudējuma Baltkrievijai (1:2) Ģirta Ankipāna izlasei logs uz elites divīziju šogad praktiski jau aizvēries. Vēl gan palikušas divas spēles, taču viss vairs nav Latvijas izlases rokās, jo nu jācer arī uz Baltkrievijas hokejistu neveiksmēm. Šo divu spēļu laikā Latvijai jāgūst par četriem punktiem vairāk nekā Baltkrievijai, jo pagaidām tās šķir trīs punkti, bet vienāda punktu skaita gadījumā baltkrievi varēs lepoties ar uzvaru savstarpējā mačā.

Līdz ar to Latvija jau pirms spēles pret Itāliju, kuras sākums paredzēts šovakar 21:30 (pēc Latvijas laika), var uzzināt, ka pirmā vieta kļuvusi neaizsniedzama, jo Baltkrievija spēli pret Norvēģiju uzsāks jau 18:00 un trīs punktu iegūšanas gadījumā pēdējā spēlē pret Austriju varēs par neko vairs nesatraukties.

Taču Baltkrievijas sekmes vai neveiksmes ietekmēt var tikai viņi paši, līdz ar to Latvijas hokejistiem jāizpilda sava daļa, uzvarot Itāliju un Norvēģiju. Itālija kā turnīra saimniece aizvada savas spēles pašā vakarā, savukārt Latvijai pēc šodienas cīņas, parīt 14:30 paredzēta cīņa ar norvēģiem, kuru zaudētais punkts pret Slovēniju praktiski izdzēsa iespēju, ka pirmajām trim izlasēm varētu būt vienāds punktu skaits.

Latvijas izlasē pagaidām rezultatīvākais ir Edgars Homjakovs, kurš sakrājis piecus punktus (2+3), bet pa četriem punktiem guvuši "Rīgas" uzbrucēji Rodrigo Ābols un Rūdolfs Maslovskis. Tieši pēdējie divi parūpējās par Latvijas vienīgo vārtu guvumu vakar pret Baltkrieviju, taču liktenīgs izrādījās Haralda Egles noraidījums 57. minūtē, kuru pretinieki realizēja un svinēja uzvaru.

Itālijas izlase vakar parūpējās par savu pirmo uzvaru, pamanoties atspēlēties no 1:4 pret Austriju. Trīs rezultatīvas piespēles šajā mačā izdarīja Joahims Ramosers, "Salzburg" pārstāvis MHL, bet divus vārtus guva 18 gadus vecais Alekss Lambahers. Itālija jau aizvadījusi spēles ar Norvēģiju (0:3) un Baltkrieviju (2:4), kurās nospēlēja pietiekami cienīgi. Itālijas dienas kārtībā ir arī izvairīšanās no pēdējās vietas, kas vēl nav nodrošināta lieta.

Pēc vakardienas spēles Latvijas galvenais treneris Ģirts Ankipāns atzina, ka mačs principā bijis viņa komandas rokās, taču pievīlusi vārtu momentu realizācija. Viņš arī norādīja, ka turnīrs vēl nav beidzies un jāturpina spēlēt. Pilnīgi objektīva gan statistika šajā gadījumā nav, taču realizēto metienu procents Latvijai ir labākais visā turnīrā, proti, vārtus nesis gandrīz katrs septītais metiens (13.5% jeb 13 vārti ar 96 metieniem).