Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Jānis Sprukts pamet "Lokomotiv"

© Scanpix/AP

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubs Jaroslavļas "Lokomotiv" paziņojis, ka pārtraukta sadarbība ar Latvijas valstsvienības centra uzbrucēju Jāni Spruktu.

Kluba mājaslapā vēstīts pats fakts un novēlēta veiksme Jānim turpmākajā karjerā. Pirms vairākām stundām klubs pavēstīja, ka noslēdzis līgumus ar diviem centra uzbrucējiem - somu Petri Kontiolu un krievu Andreju Loktionovu. Līdz ar to komandā sešu atļauto leģionāru vietā bija septiņi, un par lieko izvēlēts Sprukts, kurš nu kļuvis par brīvo aģentu.

"Lokomotiv" ceturtās maiņas latviešu centrs šosezon ar 5 (1+4) punktiem bija komandas 11. rezultatīvākais uzbrucējs. Jānis Sprukts šajā sezonā piedalījies vien 16 mačos no 32, pēdējām divām spēlēm viņš nebija pieteikts. Jaroslavļas "Lokomotiv" pašreiz ieņem septīto vietu Rietumu konferencē. Nākamā spēle būs 3. decembrī pret Minskas "Dinamo".

32 gadus vecais Sprukts uz Jaroslavļu devās pirms pagājušās sezonas. Pirmajā gadā "dzelzceļnieku" sastāvā Jānis 14 spēlēs savāca septiņus (2+5) punktus, bet 18 Gagarina kausa spēlēs atdeva četras rezultatīvas piespēles. 2012./2013. gada sezonu Sprukts pavadīja Maskavas CSKA (50 spēlēs 3+8), bet iepriekš trīs sezonas nospēlēja Rīgas "Dinamo" komandā.

Karjeras laikā Sprukts pārstāvējis arī komandas Latvijas, Somijas, Dānijas, Baltkrievijas čempionātos, kā arī Amerikas Hokeja līgā. 14 spēles Jānis aizvadījis Nacionālajā Hokeja līgā, pārstāvot Floridas "Panthers", kas 2000. gadā draftēja Spruktu ar 234. numuru astotajā kārtā.