Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Girgensons pietuvojas uzbrucēju trijniekam NHL Zvaigžņu spēles balsojumā

© scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājaslapā turpinās balsošana par ikgadējās Zvaigžņu spēles dalībniekiem. Bufalo "Sabres" latviešu leģionārs Zemgus Girgensons (20) turpina tuvoties uzbrucēju trijniekam, kas no fanu balsojuma kvalificēsies Zvaigžņu spēlei.

Ar vienu NHL kontu no IP adreses var nobalsot 10 reizes diennaktī (ja tiks konstatēts, ka kāds balsojis no vairākiem kontiem, tad šādu balsojumu anulēs). Balsošana notiek līdz 1. janvārim. No fanu balsojuma uz Zvaigžņu spēli tiks viens vārtsargs, divi aizsargi un trīs uzbrucēji.

Zvaigžņu spēles lapā pieejamais balsojuma līderu rangs liecina, ka latvietis ir jau 4. iecienītākais starp visiem uzbrucējiem. Vakar viņš ieņēma piekto pozīciju, bet aizvakar bija divpadsmitais. Aiz latvieša muguras tagad ir pat varenais krievs Jevgeņijs Malkins, kā arī ļoti rezultatīvie kanādieši Stīvens Stemkoss un Tailers Segins!

Starp uzbrucējiem pirmajā vietā atrodas Pitsburgas "Penguins" kanādietis Sidnijs Krosbijs, viņam seko Čikāgas "Blackhawks" amerikānis Patriks Keins un kanādietis Džonatans Teivzs. Nākamās nedēļas sākumā, domājams, tiks publiskota arī atskaite par balsu skaitu.

Girgensons aizvada savu otro sezonu pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. 22 spēlēs šosezon mūsējais sakrājis 11 rezultativitātes punktus, šobrīd viņš ir līgas vājākās vienības labākais snaiperis (6 vārti) un labākā lietderības koeficienta īpašnieks (+5). Objektīvi vērtējot, latvietis nav starp līgas spožākajām zvaigznēm, tomēr faniem ir brīnišķīga iespēja mainīt lietu kārtību un iecelt savu tautieti prožektoru gaismā!

Zvaigžņu spēle 2015. gada 25. janvārī norisināsies Kolumbusā, tā būs 60. šāda spēle NHL vēsturē.