Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Bundeslīgas līdzjutēji atzīst Rudņevu par kārtas vērtīgāko spēlētāju

© Bundesliga.de

Vācijas Bundeslīgas vadība paziņojusi, ka par 12. spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju līdzjutēju balsojumā atzīts "Hamburger SV" un Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

Artjoms Rudņevs ar saviem sezonas pirmajiem vārtiem izcēlās HSV svarīgajā mačā pret Brēmenes "Werder". Lai arī vārtu guvums varbūt nebija pats iespaidīgākais, Rudņevs pēc nākšanas uz maiņu izdarīja trīs sitienus pa vārtiem un par savu sniegumu saņēma ļoti atzinīgus vārdus no komandas biedriem un futbola apskatniekiem.

Latvijas uzbrucēja sniegumu novērtējuši arī līdzjutēji, kuri Bundeslīgas organizētajā balsojumā pārliecinoši atzinuši viņu par kārtas vērtīgāko spēlētāju. Rudņevs saņēma 49,92% balsu, apsteidzot tādus starptautiski labi zināmus spēlētājus kā Arjenu Robenu ("Bayern"), Pjēru Emeriku Obamejangu (Dortmundes "Borussia"), Eriku Maksimu Šupo-Motingu ("Schalke 04"), Karimu Bellarabi ("Bayer") un Marku Stenderu ("Eintracht").

Četri no Rudņeva balsojuma konkurentiem piedalījās UEFA Čempionu līgās, tiesa, visas Vācijas komandas cieta neveiksmes. Taču vismaz Leverkūzenes "Bayer" jauniešu komanda spēja izcelties ar pārliecinošu panākumu pār "Monaco" (4:0), un laukumā devās arī Latvijas U19 izlases spēlētājs Andrejs Cigaņiks.

Cigaņiks tika uzmainīts 86. minūtē, kad spēles rezultāts jau bija izšķirts. Viņam šī bija ceturtā spēle ČL jauniešu līgā šajā sezonā, turklāt vakar viņš bija vienīgais leģionārs, kurš tika sūtīts laukumā. Savukārt "Bayer" šī komandai bija otrā uzvara piecās spēlēs un tā saglabā iespējas turnīra tabulā apsteigt "Zenit". Pagaidām "Bayer" seši punkti, "Zenit" septiņi, bet grupas līderei "Benfica" desmit.