Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Treneris soda futbolistu Šabalu par komandas pusdienu nokavēšanu

© anorthosis24.net

Kipras mediji vakar un šodien plaši apraksta notikumus ap Latvijas futbola izlases uzbrucēju Valēriju Šabalu un viņa neiekļaušanu vakardienas "Anorthosis" mačam Kipras čempionātā.

Pirms spēles tika ziņots, ka no Beļģijas čempionāta līdervienības "Club Brugge" īrētais Valērijs Šabala pirmo reizi izies "Anorthosis" sākumsastāvā, jo nav pieejams ukraiņu uzbrucējs Jakovenko. Daudziem par pārsteigumu Šabalas vārds galu galā tomēr nebija atrodams "Anorthosis" pamatsastāvā un 4:0 uzvarā preet "Doxa" mūsu uzbrucējs tā arī nespēlēja.

Drīz vien pēc mača noslēguma kļuva zināms iemesls - "Anorthosis" treneris pēcspēles preses konferencē uz jautājumu par Šabalas nespēlēšanu sacīja: "Šabala nespēlēja disciplīnas pārkāpumu dēļ. Komandā svarīgākais ir disciplīna. Šabala par 25 minūtēm nokavēja komandas pusdienas, un man tas nav pieņemami. Disciplīnai jābūt kā stadionā, tā ārpus tā." Jautāts, vai Šabalam būs vēl kāds sods, treneris noteica: "Par šo jautājumu šobrīd vairs nevēlos runāt, to jūs paši redzēsiet, es rīt runāšu ar pašu spēlētāju."

Kipras portāls protathlima.com sazinājās ar pašu Šabalu, kurš radušos situāciju komentēt atteicās. Jāpiemin, ka cits Kipras portāls anorthosis24.net aizstāv futbolistu, uzsverot, ka futbolistam ir tikai 20 gadu un šādā vecumā neesot viegli pierast pie citas valsts kultūras un paradumiem. Jāpiemin, ka "Anorthosis" treneris ir 49 gadus vecs holandiešu speciālists Andrē Pauss, kurš kā spēlētājs lielāko karjeras daļu savulaik pavadījis "Twente", bet trenera karjeru sācis 2006.gadā un "Anorthosis" ir pazīstamākā komanda, kuru viņš vadījis.