Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Ātrslidotājam Silovam otrā vieta Pasaules kausa posmā masu startā

© F64

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs Dienvidkorejas galvaspilsētā Suelā notiekošajā Pasaules kausa posmā ātrslidošanā ieguvis otro vietu disciplīnā ar masu startu, piekāpjoties vien itālietim Andrea Džiovanini.

28 gadus vecais ātrslidotājs Haralds Silovs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Japānā guva muguras savainojumu, līdz ar to šajā nedēļas nogalē notiekošajā otrajā posmā Dienvidkorejā viņš piedalījās tikai disciplīnā ar masu startu.

Tajā Silovs gan nostartēja ļoti veiksmīgi un ieguva otro vietu 26 ātrslidotāju konkurencē. Viņš atpalika tikai no Itālijas pārstāvja Andrea Džiovanini, taču par 0,2 sekundēm tika apsteigts Vankūveras un Soču olimpisko spēļu medaļnieks Lī Seunghūns no Dienvidkorejas, kurš uzvarēja pirmajā posmā, bet šoreiz tika atstāts trešais.

Iegūtie 80 punkti Silovam ļauj šobrīd atrasties piektajā vietā PK kopvērtējumā šajā disciplīnā, bet nākamais PK posms paredzēts 5.-7. decembrī Berlīnē. Absolūtajā kopvērtējumā Silovs pagaidām ieņem dalītu 19. vietu, bet līderis ir Krievijas ātrslidotājs Pāvels Kuližņikovs.