Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" Jaroslavļā piedzīvo kārtējo zaudējumu

© f64

Pirmo reizi vēsturē pirmajā trešdaļā neizdarot nevienu metienu, otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā ar 1:4 atzina Latvijas izlases centra uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētās Jaroslavļas "Lokomotiv" pārākumu. Rīdzinieku rindās vienīgos vārtus guva Andris Džeriņš, kurš izcēlās skaitliskajā vairākumā.

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo", kas pirms divām dienām cīņā pret jaunpienācējiem no Sočiem pamodās vien noslēdzošās trešdaļas otrajā pusē, mača pret Jaroslavļas "Lokomotiv" pirmā trešdaļa izvērtās par ļaunu murgu: pirmo reizi septiņu gadu laikā 20 minūtēs sāncenšu vārtus neizdevās apdraudēt nevienu reizi. Tikmēr laukuma saimnieki Edgaru Masaļski, kurš "Dinamo" vārtus sargāja pēc četru spēļu pārtraukuma, pārspēja divas reizes.

15. minūtē rezultātu atklāja zviedru aizsargs Stefans Kronvals, kurš pēc neveiksmīgā rīdzinieku centiena izmest ripu ārpus aizsardzības zonas robežām noguldīja Pjotru Ščastļiviju, bet Masaļski pārspēja ar plaukstas metienu no vidējas distances. Nepilnas divas minūtes pirms pirmās trešdaļas noslēguma Rīgas "Dinamo" kļūdījās uz zilās līnijas, un par to tūdaļ sodīja Vladislavs Kartajevs, tādējādi dubultojot šosezon gūto vārtu skaitu.

Jāizceļ, ka 12. minūtē Marcela Hosas nopelnīto soda metienu nerealizēja Jaroslavļas "Lokomotiv" rezultatīvākais spēlētājs Martins Tērnbergs. Pagājušajā sezonā Gagarina kausa finālā spēlējušais uzbrucējs izrēķinājās ar Masaļski, taču no neērtā tvēriena aizmirsa ripu ieslidināt tukšajos Rīgas "Dinamo" vārtos.

Otrās trešdaļas otrajā pusē rīdzinieki arvien vairāk laika pavadīja laukuma saimnieku aizsardzības zonā, un 37. minūtē tas deva rezultātu: pēc Krišjāņa Rēdliha metiena no distances ripa, atsitusies pret laukuma apmali, pēc rikošeta nonāca pie Andra Džeriņa, kurš izcēlās pēc piecu spēļu pārtraukuma, guva ceturtos vārtus sezonā un otro reizi izcēlās vairākumā - 2:1.

Tomēr visas spēles garumā krietni labāk izskatījās Jaroslavļas "Lokomotiv" skaitliskais vairākums. 54. minūtē tas kļuva redzams arī uz tablo: par Kristapa Sotnieka spēli ar augstu paceltu nūju Rīgas "Dinamo" sodīja mājinieku labākais snaiperis Jegors Averins, kurš desmitos vārtus sezonā guva pēc piespēles no aizvārtes. Taču arī tas vēl nebija viss, jo trīs minūtes pirms beigām pirmos vārtus Kontinentālajā hokeja līgā guva 18 gadus vecais uzbrucējs Jegors Korškovs, kuram atļāva ripu no vārtu līnijas iebakstīt tukšajā Rīgas "Dinamo" cietoksnī.

Tādējādi Rīgas "Dinamo" pēc trīs uzvaru sērijas piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas - 1:4 pret Jaroslavļas "Lokomotiv". Ceturto izbraukuma spēli nedēļas laikā rīdzinieki aizvadīs svētdien, tiekoties ar Podoļskas "Vityaz", kas aizvadījis par trim spēlēm mazāk, bet sakrājis par trim punktiem vairāk.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Edgars Masaļskis (Jakubs Sedlāčeks); Krišjānis Rēdlihs - Oskars Cibuļskis, Čejs Genovejs - Milans Jurčina, Kristaps Sotnieks - Georgijs Pujacs; Lauris Dārziņš - Andris Džeriņš - Miķelis Rēdlihs, Marcels Hosa - Pjotrs Ščastļivijs - Linuss Videls, Gints Meija - Māris Bičevskis - Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis - Juris Upītis - Gunārs Skvorcovs.