Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Girgensons negatīvs, "Sabres" izcīna punktu pret "Bruins"

© Scanpix

Aizvadītajā naktī NHL regulārā čempionāta spēlē kārtējo neveiksmi cieta latviešu hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda.

"Sabres" hokejisti savā laukumā ar 2:3 papildlaikā piekāpās Bostonas "Bruins", piedzīvojot devīto zaudējumu sezonas 11 spēlēs.

20 gadus vecais Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 17 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā veica divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un uzvarēja 42% iemetienu, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1. Šosezon aizvadītajās 11 spēlēs latvietis ir izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Otrās trešdaļas 6. minūtē Drjū Stafords vairākumā izvirzīja "Sabres" vadībā, komandai pirmoreiz šosezon realizējot skaitlisko pārsvaru (1 no 34). Perioda 12. minūtē Edams Makkveids panāca izlīdzinājumu, bet 17. minūtē Tailers Enīss atguva vadību laukuma saimniekiem. Neizšķirtu "Bruins" panāca piecarpus minūtes līdz pamatlaika beigām, kad vārtus guva Breds Maršāns, bet papildlaika 100. sekundē tieši Maršāns nodrošināja viesiem uzvaru.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" komanda ar pieciem punktiem 11 mačos ieņem pirmspēdējo, 15. vietu, apsteidzot tikai Karolīnas "Hurricanes", kas astoņās spēlēs tikuši pie diviem punktiem. Nākamajā spēlē Bufalo komanda naktī uz svētdienu izbraukumā mērosies spēkiem ar Pitsburgas "Penguins" hokejistiem.