Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Spurs" NBA sezonu sāk ar spraigu uzvaru, "Lakers" nelaimes atgriežas

© scanpix

Ar uzvaru jauno NBA sezonu uzsākusi Sanantonio "Spurs", kura saspringtā spēlē ar 101:100 pieveica Dalasas "Mavericks", savukārt Losandželosas "Lakers", kuru jau pagājušajā sezonā vajāja traumas, šonakt piedzīvojusi divas neveiksmes - ar 18 punktu starpību zaudēts "Rockets" un kāju salauza tās debitants Džuliuss Rendls.

Teksasas komandu duelī pašreizējā NBA čempione "Spurs" uzņēma vasarā spēcīgi papildināto "Mavericks" vienību un spēja gūt pirmo sezonas uzvaru, tiesa, tikai ar grūtībām. Pēc pirmā puslaika astoņu punktu pārsvaru bija iekrājuši viesi, taču trešajā ceturtdaļā "Spurs" uzvarēja ar 31:20 un panāca, ka viss noskaidrojas spēles izskaņā. Minūti pirms pamatlaika beigām tālmetienu iemeta Tonijs Pārkers, izvirzot savukomandu vadībā. Pēdējā uzbrukumā iespēja izraut uzvaru bija Dalasas jaunieguvumam Čendleram Pārsonsam, taču viņa tālmetiens bija neprecīzs, un 101:100 "Spurs" labā.

Tonijs Pārkers spēli noslēdza ar 23 punktiem, Manu Džinobili pievienoja vēl 20, bet Tims Dankans sakrāja "double-double" (14+13). Statistika liecina, ka šis viņam ir jau 14. "double-double" sezonas atklāšanas spēlē, kas ir NBA rekords. Dalasas rindās 26 punkti Montei Elisam, bet attiecīgi 18 un 17 Dirkam Novickim un Devinam Herisam. Jāpiemin, ka "Spurs" iztika bez Kavai Lenarda un Tjagu Splitera palīdzības.

Statistikas ziņā visiespaidīgākā nakts gan padevās "Pelicans" uzbrucējam Entonijam Deivisam - viņš pret līgas pastarīti "Magic" savāca 26 punktus, 17 atlēkušās bumbas un bloķēja deviņus pretinieku metienus, kā arī pārtvēra trīs bumbas, aizvedot komandu līdz uzvarai 101:84. 17 atlēkušās bumbas un pieci bloki arī "Pelicans" jaunieguvumam Omēram Ašikam.

Savukārt Losandželosas "Lakers" komandu turpina vajāt dažādas nelaimes. Jau vēstīts, ka muguras problēmu dēļ šosezon spēlēt nevarēs Stīvs Nešs, trauma joprojām Nikam Jangam, bet sezonas pirmajā spēlē, neveiksmīgi piezemējoties pēc caurgājiena, kājas lūzumu piedzīvoja daudzsološais debitants Džuliuss Rendls. Pagaidām gan netiek norādīts precīzs periods, cik ilgi viņš atstās "Lakers" garo spēlētāju rindas pavisam īsā sastāvā. 19 gadus vecais Rendls tika draftēts ar septīto numuru.

Papildus tam, "Lakers" arī cieta drošu zaudējumu Hjūstonas komandai, jau pēc pirmā puslaika nokļūstot iedzinējos ar 45:62. Kobe Braients, kurš atgriezies laukumā pēc ilgstošas traumas, guva 19 punktus, bet 17 pievienoja Karloss Būzers. Hjūstonas rindās 32 punkti Džeimsam Hārdenam, kurš realizēja 15 no 16 soda metieniem, bet Terensam Džounsam 16+13. Jāpiemin, ka "Lakers" izmeta par 19 tālmetieniem mazāk nekā "Rockets", proti, vien desmit trejačus, trāpot trijus.