Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Real" atspēlējas un sagādā Barselonai pirmo zaudējumu

© scanpix

Šodien Spānijas futbola čempionāta 9.kārtas mačā notika "El Clasico" jeb Madrides "Real" un "Barcelona" divkauja "Santiago Bernabeu" stadionā Spānijas galvaspilsētā Madridē. Lai gan jau 3.minūtē mājinieki nonāca zaudētājos, "Real" uzbrukums arī šodien bija līmenī un turpinājumā trīs bezatbildes vārti ļāva uzvarēt ar 3:1. "Barcelona" šodien ielaida pirmos vārtus un piedzīvoja pirmo zaudējumu šīs sezonas "La Liga".

"Barcelona" pēc pagājušās sezonas 3.vietas šīs sezonas sākums padevās praktiski ideāls - bilance 7-1-0, bet visneticamākais tas, ka nevienu ielaistu vārtu! "Real" pirmajās trīs kārtās piedzīvoja divus zaudējumus, toties pēc tam izcīnīja piecas uzvaras pēc kārtas. Karlo Ančeloti padotie īpaši izcēlās ar savu rezultativitāti - minētās piecas uzvaras gūtas ar rezultātiem 8:2, 4:1, 2:0, 5:0, 5:0. "Real" astoņās kārtās guva par 30% vairāk vārtu nekā "Barcelona", taču svarīgākā kā vienmēr ir tabula - pirms šīs dienas "El Clasico" Barselonai četru punktu pārsvars.

Attiecībā uz sākumsastāviem lielākā ziņa bija tāda, ka četru mēnešu diskvalifikāciju izcietušais Luiss Svaress uzreiz tik svarīgā mačā tika iekļauts "Barcelona" starta vienpadsmitniekā. Treneris Luiss Enrike shēmā 4-3-3 blakus urugvajietim uzbrūkošajā trio, protams, pielika Neimāru un Lionelu Mesi. Ančeloti savainotā Gareta Beila prombūtnē pretī lika Krištianu Ronaldu (15 vārti jaunajā "La Liga" - tikai diviem klubiem(!), atskaitot pašu "Real", bija vairāk pirms šīs kārtas...) un Karimu Benzemā shēmā 4-4-2.

Spēles sākums izvērtās šokējoši - jau 3.minūtē "Barcelona" izvirzījās vadībā! Debitants Svaress labi piespēlēja Neimāram, kurš atrada iespēju precīzi uzsist no 15 metriem! "Real" uzreiz atbildēja - vispirms Ronaldu brīvsitienu izpildīja sieniņā, bet brīdi vēlāk Benzemā nonāca aci pret aci ar Klaudio Bravo un pat pameta viņam bumbu garām, taču vārtos tā nelidoja. Varenu traci pie katalāņu vārtiem "Real" noorganizēja 11.minūtē - pēc Ronaldu centrējuma Benzemā vispirms ar galvu raidīja bumbu pret pārliktni, bet pēc divām sekundēm spēcīgi trieca bumbu ar kāju, atkal trāpot pa vārtu konstrukciju!

Pretējā galā 23.minūtē neticamu iespēju nerealizēja Mesi. Lieliski piespēlēja Svaress, bet argentīnietis no dažiem metriem netrāpīja - ja šai epizodē rezultāts būtu kļuvis 2:0 "Barcelona" labā, tad... Turpinājumā "Real" trīsreiz prasīja pendeli - Žerārs Pikē ar roku nogrūda Benzemā, Ronaldu paklupa aiz Serhio Busketsa, bet vēl citā epizodē Ronaldu sita ar galvu un bumba trāpīja pa Pikē sāniem blakus rokai (ar to pietiek, lai notiktu balsošana...).

34.minūtē "Real" beidzot nopelnīja 11 metru soda sitienu - uzstājība deva rezultātu! Hamess Rodrigess teicami piespēlēja skrējienā Marselu, kurš bija pieslēdzies uzbrukumam - brazīlietis bīstami deva gar vārtiem, bet bumbas ceļā bija Pikē, nospēlējot ar roku. Ronaldu pēc brīža realizēja pendeli, gūstot savus 16.vārtus šajā "La Liga" sezonā un pirmo reizi liekot kapitulēt "Barcelona" vārtsargam Spānijas čempionātā šai sezonā (1:1).

38.minūtē, Andresam Injestam nopelnot brīdinājumu, dzelteno kartīšu attiecība kļuva nepieklājīga - četras "Barcelona", neviena "Real". Futbolisti tam uzmanību nepievērsa, bet 44.minūtē vadību iegūt varēja jau "Real" - Marselu centrēja, un Hamess ar galvu aizsita garām. Pēc puslaika 1:1.

Jau 50.minūtē vadībā nonāca "Real"! Toni Kross izpildīja stūra sitienu, un centra aizsargs Pepe bija precīzs ar galvu (2:1)! Pagāja 10 minūtes un vēlreiz bumba ielidoja Bravo vārtos! Šoreiz visu aizsāka Isko, apzogot barseloniešus, bet beigās pēc Hamesa vienkāršas piespēles precīzs bija Benzemā - 3:1! Pārējā pusstundā "Barcelona", protams, mēģināja uzbrukt un atspēlēties, taču, atklāti sakot, "Real" bija tuvāk ceturtajiem vārtiem nekā "Barcelona" otrajiem.

"Real" sagādāja "Barcelona" ne tikai pirmos ielaistos vārtus, bet arī pirmo zaudējumu šai "La Liga" sezonā. Vienlaikus "Barcelona" pārsvars pār "Real" samazinājies līdz vienam punktam. Mūs gaida aizraujošs Spānijas čempionāta turpinājums!