Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

"Salavat Yulaev" lūdz Putinu aizsargāt ģenerālsponsoru

© hcsalavat.ru

Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais klubs Ufas "Salavat Yulaev" šodien publiskojis vēstuli Krievijas valsts prezidentam, lūdzot aizsargāt Baškortostānas hokeja lepnuma galveno naudas devēju. Klubam radušās problēmas ar finansējumu, jo apķīlāti ģenerālsponsora konti.

Kā jau ziņots, oktobra sākumā parādījās informācija, ka "Bashneft" lietas izmeklēšanas ietvaros arestēti Labdarības fonda "Ural" līdzekļi. Minētais fonds ir Ufas "Salavat Yulaev" ģenerālsponsors. Hokeja kluba pārstāvji sākotnēji nekomentēja situāciju, taču bija skaidrs, ka varētu rasties problēmas ar finansējumu. Situācijas nopietnību apliecina šodienas publiskā vēstule, kas adresēta Krievijas valsts prezidentam Vladimiram Putinam.

"Pirms astoņiem gadiem Labdarības fonds "Ural" paņēma mūsu klubu savā paspārnē. Kopš tā laika hokejs ieguvis ārkārtīgu popularitāti šajā reģionā. Baškortostānā hokejs šobrīd ir sporta veids Nr. 1, jo bija uzvaras un medaļas. 2008. gadā "Salavat Yulaev" pirmoreiz izcīnīja Krievijas čempionāta zelta medaļas, bet 2011. gadā ieguva Gagarina kausu. Šos spilgtos notikumus vienmēr atcerēsies līdzjutēji, hokejisti, treneri, apkalpojošais personāls un baškīru hokeja veterāni, kuri sapņoja, ka "Salavat Yulaev" kādreiz būs čempions," teikts publiskajā vēstulē.

"Mūsu kluba spēlētājus interesē ne tikai iemīļotā nodarbošanās hokejs, bet arī politika, kultūra un citas sfēras. Mēs zinām, ka sporta attīstība mūsu valstī ir viena no sabiedrības dzīves prioritātēm. Sports, tostarp hokejs, ir sociāla parādība, kas apvieno cilvēkus un veido veselīgu nāciju. Uz mūsu spēlēm nāk ģimenes. Mums vienmēr ir patīkami, ka komandas spēles apmeklē dažāda vecuma līdzjutēji. Mēs spēlējam viņu dēļ, līdzjutēji mums palīdz uzvarēt. Kad parādījās baumas un dažāda veida informācija, ka "Salavat Yulaev" var palikt bez finansējuma, mēs nolēmām vērsties pie Jums ar lūgumu iejaukties situācijā. Lūdzam aizsargāt mūsu ģenerālsponsoru Labdarības fondu "Ural", tādējādi saglabājot mūsu klubu kā vienu no Krievijas spēcīgākajiem klubiem un neļaujot baškīru hokejam atkrist atpakaļ. Vladimir Vladimirovič, mēs zinām, ka Jūs ļoti mīlat hokeju. Jūs vienmēr priecājaties par Krievijas izlases uzvarām. Mums, hokeja pasaules cilvēkiem, ir ārkārtīgi patīkami, ka Jūs pievēršat ļoti lielu uzmanību šī sporta attīstībai mūsu valstī. Ceram uz Jūsu atbalstu. Ar cieņu, "Salavat Yulaev" meistarkomandas spēlētāji, treneru korpuss, apkalpojošais personāls."