Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" aizvadīs pēdējo mājas spēli oktobrī

© f64

Trīs mājas spēļu sērijai punktu liks Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas šovakar pulksten 19:30 uzņems Austrumu konferences otrās vietas īpašnieci Omskas "Avangard", kas savainojuma dēļ palikusi bez labākā snaipera Sergeja Širokova. Tiešraide kanālā TV6 un m.lmt.lv. Nākamo mājas spēli rīdzinieki aizvadīs tikai 14. novembrī.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" otrdienas vakarā izcīnīja otro panākumu oktobrī aizvadītajos deviņos mačos - 2:1 pret Ufas "Salavat Yulaev" un Latvijas izlases aizsargu Artūru Kuldu. Turklāt abi vārti tika gūti noslēdzošo septiņu minūšu laikā, kad Linuss Videls vispirms panāca neizšķirtu, bet tad ar izcilu piespēli nokārtoja precīzu metienu Pjotram Ščastļivijam. Protams, jāizceļ arī vārtsarga Jakuba Sedlāčeka sniegums - čehs tika galā ar 25 metieniem, palīdzot izturēt pēdējo minūšu spiedienu.

Šovakar pretiniekos Omskas "Avangard", kas ar 20 spēlēs sakrātajiem 39 punktiem ieņem otro vietu Austrumu konferencē, turklāt lielākā daļa punktu sakrāti izbraukumā. Turklāt jāizceļ fakts, ka vienīgā Rietumu konferences komanda, kas uzvarējusi "Avangard", ir Sanktpēterburgas SKA. Taču austrumos trīs reizes zaudēts Novokuzņeckas "Metallurg", tāpat neveiksmes piedzīvotas pret Habarovskas "Amur", Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Yugra" jeb komandām, kas Kontinentālās hokeja līgas kopvērtējumā ir aiz Rīgas "Dinamo".

Viena no uzvaru atslēgām ir otrais labākais mazākums līgā - neitralizēti 88,9% sāncenšu iespēju. Taču Omskas "Avangard" pelna daudz noraidījumu, 20 spēļu laikā skaitliskajā mazākumā paliekot 99 reizes, kamēr Rīgas "Dinamo" ir vismazāk sodītā komanda līgā - 70 mazākumu.

Omskas "Avangard" pārstāv divi hokejisti, kuri paspējuši pārkāpt desmit gūto vārtu robežu: Deniss Paršins, kurš sakrājis 25 punktus un ir viens no Kontinentālās hokeja līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem, un Sergejs Širokovs, kurš 15 mačos sāncenšu vārtsargus pārspējis 14 reižu, bet kopš 10. oktobra laukumā nav devies.

20 punktu robežai tuvojas arī čehu uzbrucējs Vladimirs Sobotka, kura kontā ir 4+13. Pēc trim sezonām Bostonas "Bruins" un četriem gadiem Sentluisas "Blues" rindās, 27 gadus vecais centra uzbrucējs vasarā kļuva par galveno spēlētāju, kurš Nacionālo hokeja līgu nomainīja pret Krieviju. Omskas "Avangard" papildināja arī 25 gadus vecais zviedru aizsargs Ēriks Gustafsons, kurš nespēja nostiprināties Filadelfijas "Flyers" pamatsastāvā.

Pirms sezonas tika pastiprināta arī pēdējā līnija - Omskas "Avangard" pievienojās Konstantīns Baruļins, kurš 2011. gadā, lai gan piedzīvoja zaudējumu finālā, tika atzīts par Gagarina kausa izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju. Pēdējās divas sezonas viņš pavadīja Kazaņas "Ak Bars" sastāvā, atvairot 94% un 93,2% sāncenšu metienu.

Baruļina dublieris ir 19 gadus vecais Deniss Kostins, kurš ir labāks visos galvenajos rādītājos: 93,4% pret 91,4% atvairīto metienu, 1,75 pret 2,07 vidēji spēlē ielaistajām ripām, viena sausā spēle pret nevienu.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols pēc pēdējās uzvaras norādīja, ka taktika, pēc kuras tiek izvēlēts vārtsargs - Jakubs Sedlāčeks vai Edgars Masaļskis -, ir pavisam vienkārša: ja uzvari, tad spēlē.

Rīgas "Dinamo" un Omskas "Avangard" cīņas sākums pulksten 19:30, tiešraide kanālā TV6. Nākamo mājas spēli rīdzinieki aizvadīs 14. novembrī, kad uzņems Minskas "Dinamo", bet pirms tam sešas spēles izbraukumā, tostarp izbraukums uz Novosibirsku un Novokuzņecku.