Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Ventspils" piedzīvo zaudējumu pret "Lokomotiv"

© www.lokobasket.com

Eiropas kausa otrajā spēlē BK "Ventspils" basketbolisti viesos apņēmīgi cīnījās ar grupas favorītiem Krasnodaras "Lokomotiv", vēl pēdējās ceturtdaļas sākumā esot pat vadībā, tomēr galu galā piedzīvoja neveiksmi 60:72.

Ventspilnieki maču aizvadīja bez uzbrucēja Artjoma Butjankova, bet mājiniekiem joprojām palīdzēt nevarēja saspēles vadītājs Malkolms Dilanijs, tā kā šajā ziņā valdīja līdzsvars. Uz "Lokomotiv" pirmo mājas spēli bija sanākuši nedaudz vairāk par 2000 līdzjutēju.

Starta sastāvi

Ventspils: Četmens, Ate, Bārniss, Gražulis, Grants

Lokomotiv:Mailss, Voronovs, Brauns, Kurbanovs, Rendolfs

Rezultātu ar diviem soda metieniem atklāja Bārniss, bet mājinieki atbildēja ar Derika Brauna un Antonija Rendolfa tālmetieniem un vēl četriem punktiem, trīs minūtēs panākot 10:2 un liekot viesiem pieprasīt minūtes pārtraukumu. Lai gan ne uzreiz, tomēr efektu tas deva. Vispirms gan komandas apmainījās precīziem metieniem, bet tad astoņus punktus pēc kārtas jau sameta ventspilnieki. Lidojums noslēdzās ar Arta Ates tālmetienu, kam sekoja mājinieku minūtes apspriede.

Ventspilnieku veiksmes uzplaiksnījumam bija arī turpinājums, un komandas īsā pārtraukumā arī varēja doties, rezultātam esot neizšķirtam, taču notika nedaudz citādāk. Pēdējā uzrukumā tālmetienu realizēja Žanis Peiners, taču tiesneši uzskatīja, ka basketbolists uzkāpis gala līnijai. Piedevām vēl mājiniekiem izdevās efektīga un efektīva atbilde – Ričards Hendriks pēdējā sekundē trieca no augšas, panākot 22:17.

Otrās ceturtdaļas sākums aizritēja mierīgā un līdzīgā cīņā, bet tad īsā laikā sekoja trīs ventspilnieku kļūdas, kas skatu uz tablo padarīja krietni vien nepatīkamāku – mājinieki bija tikuši vadībā 29:20 un varēja tikt vēl tālāk. Tomēr netika, bet "Loko” izrāvienu apturēja Māra Gulbja otrais tālmetiens. Lai gan Kubaņas dzelzceļnieki tika arī desmit punktu attālumā, puslaika izskaņā Roberta Štelmahera padotie vēlreiz prata pietuvoties. Dāvis Lejasmeiers vispirms realizēja tālmetienu, bet pēc tam arī noslēdza ātro uzbrukumu, pēc kura uz tablo dega 39:32 mājinieku labā.

Otro puslaiku mājinieki sāka ar ļoti agresīvu spēli aizsardzībā, sagādājot ventspilniekiem lielas problēmas un arī attālinoties uz rezultāta tablo. BK "Ventspils” bija lielas grūtības ar tikšanu labās metienu pozīcijā, tomēr komanda neforsēja notikumus ar trakiem tālmetieniem, lai gan arī sūdzēties par veiksmi tajos iemesla nebija. Ceturtdaļas vidū traku trīspunktnieku realizēja Gulbis, vēl pēc kāda laika Lejasmeiers trāpīja, metot tālu aiz līnijas, bet Četmens bija precīzs, tikko iznākot laukuma no rezervistu soliņa. Precīzs amerikāņu aizsargs bija arī ceturtdaļas izskaņā, pēdējā sekundē nogādājot bumbu Džerajam Grantam, kurš nepievīla. Pēc 30 minūtēm tablo rādīja gandrīz neticamo, jo komandas šķīra tikai punkts – 51:50 mājinieku labā.

Kad beigām tuvojās ceturtdaļas otrā minūte, Bazarevičs sauca savējos uz pirtiņu, jo punktus, turklāt septiņu, bija guvuši tikai ventspilnieki (57:51). Pēc tā trīspunktu gājienu realizēja saspēles vadītājs Ārons Mails, turklāt mājinieki ķērās pie segšanas pa visu laukumu, sarūpējot viesiem krietnas problēmas ar uzbrukumu sākšanu. Problēmas ventspilniekiem bija arī ar sāncenšu uzbrukumu apturēšanu, ātri tika savāktas piezīmes un ceturtdaļas vidū vadībā jau atkal bija Krasnodaras komanda – 58:57, 62:57... Rezultātu BK Ventspils pusē ar diviem soda metieniem izkustināja Akselis Vairogs – 59:64, kad spēlēt atlika nedaudz vairāk par trim minūtēm.

Latvijas čempioni tomēr bija sarūpējuši intriģējošas mača beigas arī pret tik draudīgiem sāncenšiem, varēja pat pacīnīties par uzvaru, tomēr izšķirošajos brīžos laukuma saimnieki nospēlēja precīzāk. Galu galā zaudējums 60:72 – par ko priecāties īsti nav, bet arī no kauna līst zemē nevajag.

ULEB Eiropas kauss, F grupa

Lokomotiv – Ventspils 72:60 (22:17, 17:15, 12:18, 21:10)

Lokomotiv: Randolfs 17 (10ab), Brauns 14, Hendrikss 10, Mailss 9, Voronovs 9, Simons 5, Kurbanovs 4, Grigorjevs 2, Žukovs 2, Koluškins

Ventspils: Gulbis 13 (6ab), Četmens 8 (8rp, 6a), Lejasmeiers 8, Vairogs 7, Grants 7, Bārniss 6, Ate 5, Meiers 4, Peiners