Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Ventspils" Eiropas kausā viesosies pie grupas favorītiem

© f64

Trešdien otro maču ULEB Eiropas kausā aizvadīs BK "Ventspils” basketbolisti, kas viesos tiksies ar F grupas un, iespējams, arī visa turnīra favorītiem Krasnodaras "Lokomotiv”. Spēles sākums paredzēts plkst. 19:00 pēc Latvijas laika un tiešraidi būs iespējams vērot Sportacentrs.com TV vai internetā šeit.

Kubaņas basketbolisti kausa izcīņu sāka ar pārliecinošu uzvaru, viesos ar 97:78 sagraujot Polijas vicečempionus "Stelmet”, un neko patīkamu tikšanās ar 2013. gada Eiropas kausa ieguvējiem nesola arī ventspilniekiem. Trīs rezultatīvākie "Loko” rindās bija leģionāri – 23 punkti uzbrucējam Derikam Braunama, pa 15 centram Entonijam Randolfam un uzbrucējam Krunoslavam Simonam. Savukārt lielākais spēles laiks tika amerikāņu saspēles vadītājam Āronam Mailsam, kurš nepilnās 29 minūtēs izcēlās ar deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Nav jau tā, ka pilnīgi pie teikšanas netiek vietējie, jo, piemēram, Polijā 24 minūtes un 12 punkti Ņikitam Kurbaovam, 21 nospēlēja Maksims Grigorjevs, bet ventspilniekiem no pagājušās sezonas zināmais Jevgeņijs Voronovs nospēlēja 16 minūtes. Tiesa, ja cīņa ir līdzīgāka, galvenais treneris Sergejs Bazarevičs vietējiem spēkiem uzticas mazāk, leģionāriem atvēlot vēl ilgākas minūtes. Tā tas bija VTB līgā uzvarā pret CSKA (81:73) un zaudējumā pret "Astana” (70:81). Starp citu, neveiksmi Kazahstānā no ventspilnieku skata punktu laikam jau jāvērtē ar dalītām jūtām. No vienas puses, tas parāda, ka "Lokomotiv” nav gluži bez vājajām vietām, bet no otras puses, jādomā, ka par nenovērtēšanu un nekoncentrēšanos cīņai ULEB Eiropas kausa mačā nav ko domāt.

Protams, diez vai ventspilnieki vispār domā par šādām lietām, lai gan skaidrs, ka arī potenciālām līderēm un sevišķi jau komandās ar lielu leģionāru skaitu šādas lietas gadās. Taču cerēt tikai uz to ventspilnieki negrasās. Jau mačā ar "Budocnost”, kurā Roberta Štelmahera komanda uzvarēja 82:75, tā parādīja, ka prot atrast pretzāles i auguma pārsvaram, i pieredzei.

Īsi pirms pasaules čempionāta savainojumā iedzīvojās Lietuvas izlases saspēles vadītājs Mants Kalnietis, bet Kubaņas klubs ātri sameklēja viņam aizstājēju, uzaicinot Vācijas čempionu Malkolmu Dilaniju. Groza apakšu cementē Antonijs Rendolfs, kuram pērn 43 spēles (vidēji 12,3 min, 4,6 p, 2,8 ab) Denveras "Nuggets" rindās. NBA pieredze ir arī uzbrucējam Derikam Braunam un saspēles vadītājam Āronam Mailsam, kurš uz "Lokomotiv" pārceļoja kopā ar galveno treneri Sergeju Bazareviču.Ierindā joprojām ir horvāts Krunoslavs Simons un 203 cm slaidais amerikānis Ričards Hendrikss, kurš ar Krasnodaras klubu uzvarēja Eiropas kausā, bet pirms tam kļuva par Izraēlas čempionu.

Ventspilnieki 1800 km garajā izbraukumā devās bez uzbrucēja Artjoma Butjankova, bet citādāk komanda noteikti ir labā garastāvoklī – sezona sākta ar trim uzvarām LBL un panākumu arī Eiropas kausā. Jācer, ka arī pēc viesošanās Krievijā garastāvoklis nebūs sabojāts.