Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

K. Bērziņam deviņi punkti pret Bagatski, NN trešā uzvara trīs spēlēs

© Sportacentrs.com

VTB Vienotajā līgā trešo uzvaru trīs spēlēs izcīnīja Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina vadītā "Nizhny Novgorod", kas izbraukumā pieveica Samaras "Krylia Sovetov" (78:73), sagādājot pretiniekiem pirmo zaudējumu. Mājinieku rindās ar deviņiem punktiem izcēlās Kaspars Bērziņš.

Spēli labāk sāka "Krylia Sovetov", kas pēc Bērziņa groza trešajā minūtē ieguva piecu punktu vadību (8:3). Mājinieki pirmajā ceturtdaļā saglabāja kontroli pār spēli, pārtraukumā dodoties ar 18:15, toties otro ceturtdaļu ar septiņu punktu izrāvienu nepilnās trīs minūtēs sāka "Nizhny Novgorod" (22:18). Četrus punktus gūstot arī Bērziņam, mājinieki drīzumā atguva vadību (27:25), tomēr puslaika izskaņa aizritēja viesu zīmē – 37:35 Ņižņijnovgorodas labā.

Arī nākamo ceturtdaļu labāk sāka viesi, kas guva četrus punktus pēc kārtas (41:35). "Nizhny Novgorod" pārsvars vēlāk pieauga līdz pat deviņiem punktiem (48:39, 50:41), tomēr "Krylia Sovetov" nākamo trīs minūšu laikā guva deviņus punktus pēc kārtas un atjaunoja neizšķirtu (50:50). Ceturtajā ceturtdaļā komandas vairākkārt apmainījās vadības grožiem, un vēl nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām "Krylia Sovetov" bija priekšā ar 70:69. Taču tad sekoja Andreja Parahauska slam dunk un Treja Tompkinsa tālmetiens (74:69) un "Nizhny Novgorod" beigās svinēja uzvaru ar 78:73.

Kaspars Bērziņš laukumā pavadīja 28 minūtes un 29 sekundes un guva deviņus punktus (2p. - 1/5, 3p. - 2/4, 1p. - 1/2). Bērziņa kontā arī piecas izprovocētas piezīmes, četras atlēkušās bumbas un trīs kļūdas. Mājinieku rindās ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Kērvins Bristols, kura rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas, bet uzvarētāju rindās 16 punktus guva Terenss Kinsijs.

"Krylia Sovetov" pirmajās divās spēlēs pieveica ČEZ "Nymburk" (95:84) un "Tsmoki-Minsk" (77:71), savukārt "Nizhny Novgorod" savā laukumā tika galā ar "Krasny Oktyabr" (92:85) un "Kalev" (82:71). "Krylia Sovetov" pēc trīs mājas spēļu sērijas tagad dosies trīs izbraukuma spēļu tūrē, kurā būs jātiekas ar Tallinas "Kalev", Rīgas VEF (trešajā novembrī) un Maskavas CSKA. Savukārt "Nizhny Novgorod" 27. oktobrī uzņems Saratovas "Avtodor".

Citā spēlē pie trešās uzvaras četros mačos tika Maskavas CSKA, kas ar 92:79 savā laukumā pieveica Krasnojarskas "Yenisey".