Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Gulbis apliecina spēku izšķirošo setu taibreikos

© Scanpix

Ernests Gulbis piektdien Kremļa kausa ceturtdaļfinālā ar 7:6(6), 4:6, 7:6(3) pārspēja Andreasu Sepi, sasniedzot sezonas septīto pusfinālu. Uzvara pār Sepi gan ir nozīmīga arī cita iemesla dēļ. Proti, Gulbis Itālijas tenisistu uzveica, esot pārāks izšķirošā seta taibreikā. Latvijas pirmais numurs tādus mačus nav zaudējis jau divus gadus, uzvarot sešas cīņas pēc kārtas.

Gulbis pēdējo reizi izšķirošā seta taibreiku zaudēja 2012. gada martā Indianvelsas "Masters 1000" turnīrā pret Mikelu Lodrā. Kopš tā laika sakrāti seši panākumi pēc kārtas. Pirms šodienas uzvaras pār Sepi pārspēti arī Sems Kverijs, Tomijs Hāss, Žeremī Šardī, Davids Gofāns un Dmitrijs Tursunovs. Karjeras bilance izšķirošo setu taibreikos Gulbim ir pozitīva: 12-6.

Šobrīd visgarākā sērija starp elites spēlētājiem ir Grigoram Dimitrovam, kurš uzvarējis jau deviņus mačus pēc kārtas. Bulgārs pēdējo reizi 3. seta taibreiku zaudēja 2012. gada februārī Memfisā Donaldam Jangam.

Top 10 vienīgais spēlētājs ar negatīvu izšķirošo setu statistiku ir Tomāšs Berdihs. Viņam 12-14, turklāt zaudēti pēdējie pieci mači. Čehijas pirmais numurs izšķirošā seta taibreikā nav uzvarējis jau gandrīz trīs gadus – viņam pēdējā uzvara 2011. gada novembrī "ATP World Tour Finals" ietvaros pret Janko Tipsareviču.

Zemāk aplūkojamā statistikā iekļauti rezultāti no mačiem, kuros uzvarētājs noskaidrojās 3. vai arī 5. seta taibreikā. Piemēram, Nadals trīs reizes uzvarējis 5. seta taibreikā. Lai vēl labāk saprastu – Gulbis šovasar Vimbldonā ar 7:6(7), 7:5, 7:6(10) pieveica Jirgenu Zopu. Lai arī Gulbis šajā mačā uzvarēja 3. seta taibreikā, tas nebija izšķirošais sets. Tāpēc mačs pret Zopu neatbilst šajā materiālā aplūkotajiem rezultātiem.