Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Gulbim un Ostapenko cīņas par pusfinālu

© sportacentrs.com

Šodien Krievijā un Francijā ceturtdaļfināla spēles aizvadīs Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Aļona Ostapenko. Ernests ap 14:00 spēkosies ar itālieti Andreasu Sepi, bet Aļonai ap 15:00 spēle pret vācieti Karīnu Vitheftu. Internetā video būs vērojams Gulbja spēlei.

Gulbis lūkos piekto reizi pārspēt Sepi

ATP ranga 13.vietā esošais Ernests Gulbis Maskavas ATP sacensībās (Kremļa kauss) ir izlikts ar 3.numuru, kas deva brīvu 1.kārtu. 2.kārtas spēli viņš aizvadīja ceturtdien, kad divos setos ar 6:3, 7:6(3) pieveica spāni Danielu Himeno-Traveru (ATP 112.). Ernests kontrolēja notikumus visa mača garumā, tomēr otrā seta izskaņā divas reizes neizservēja maču (pie 5:4 un 6:5). Taibreikā problēmas gan nebija. Pēc mača Gulbis norādīja, ka pleca savainojums joprojām rada diskomfortu, tomēr ne pārāk lielu.

Ernesta nākamais pretinieks būs jau nopietnāks – itālietis Andreass Sepi. 30 gadus vecais tenisists šobrīd rangā ir 49.vietā, bet rekordu – 18.pozīciju – sasniedzis 2013.gada ievadā. Sepi kontā ir trīs ATP tituli, no kuriem viens izcīnīts tieši Maskavā. 2012. gadā dramatiskā trīs setu finālā tika uzveikts brazīlietis Tomass Belluči. Bez šī titula uzvarēts arī Belgradā uz māla (2012.gads) un Īstbornā uz zāliena (2011.gads).

Šogad Sepi uzvarējis 24 no 52 ATP līmeņa spēlēm, taču tālāk par ceturtdaļfinālu nav ticis nevienā no turnīriem. Maskavā abas uzvaras gūtas divos setos – vispirms 7:5, 6:4 pār serbu Dušanu Lajoviču, bet pēc tam 7:5, 7:6(3) pār horvātu Ivanu Dodigu. Ja pirmajā spēlē Itālijas tenisists ne reizes nezaudēja geimu pie savas serves, tad otrajā Dodigs realizēja 2 no 12 breikbumbām.

Gulbja un Sepi ceļi tenisa kortos krustojušies gana bieži. Pirmā reize bija 2008. gadā Austrijas pilsētas Portšahas turnīrā, kad uz māla itālietis uzvarēja ar 1:6, 6:4, 6:3. Pēc tam četras uzvaras Ernestam – šajā pašā gadā uzvarēts gan Londonā uz zāliena, gan Itālijā uz māla (Deivisa kausā piecos setos), 2010.gadā latvietis bija pārāks Dohā, bet 2013.gadā arī Indianvelsā. Visi mači gan bijuši pietiekami sīvi FedEx ATP Head 2 Head - Tennis - ATP World Tour ko līdzīgu bukmeikeri gaida arī šodien. Gulbis ir favorīts, taču ne pārāk izteikts.

Arī šodien Gulbis spēlēs pēc nozīmes otrajā kortā, līdz ar to video tiešraidi nāksies meklēt internetā. LTV 7 tiešraides no šī turnīra var piedāvāt vien no centrālā korta. Spēles sākums ne ātrāk kā 14:00.

Ostapenko pēc jaunām virsotnēm

17 gadus vecajai Aļonai Ostapenko līdz šai nedēļai vēl nebija nevienas ITF 50 000 pamatturnīru uzvaras, bet tagad tās jau ir divas. Francijas pilsētā Tūrā Aļona vispirms sakāva (6:2, 6:2) ukrainieti Nadju Kičenoku (WTA 178.), bet pēc tam tika galā arī ar itālieti Mariju-Elenu Kamerinu (WTA 266.) – 6:2, 7:6(3). Jāpiemin, ka otro setu Ostapenko izglāba no 1:5. WTA rangā mūsu sportiste šobrīd ir 330.vietā, bet šobrīd nopelnījusi jau 15 punktus.

Lai iekļūtu pusfinālā un nopelnītu vēl 14 punktus, Aļonai šodien būs jāuzveic Vācijas pārstāve Karīna Vithefta. 19 gadus vecā sportiste (WTA 120.) šobrīd tikai vienu vietu atpaliek no sava ranga rekorda, bet Tūrā abas spēles uzvarējusi divos setos. Bukmeikeru vērtējumā favorīte ir Vithefta, pret kuru Aļona vēl nekad nav spēlējusi. Šīs spēles sākums ap 15:00 – rezultātam varēs sekot līdzi itftennis.com mājaslapā.