Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Girgensons realizē izšķirošo bullīti, "Sabres" pirmā uzvara

© scanpix

Lai gan noslēdzošajā trešdaļā izsēts divu vārtu pārsvars, pirmo uzvaru jaunajā sezonā izcīnīja Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 4:3 pēcspēles metienos pieveica vairākus līderus zaudējušo Karolīnas "Hurricanes". Izšķirošo bullīti ar metienu no neērtā tvēriena realizēja latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" pirmajās trīs spēlēs nebija vadībā nevienu sekundi, taču ceturtajā mačā beidzot pienāca ilgi gaidītais brīdis: 13. minūtē Markuss Foliņo pretuzbrukumā saņēma piespēli no Krisa Stjuarta un panāca 1:0. Izvirzīties vadībā palīdzēja arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš mirkli iepriekš neitralizēja bīstamu Karolīnas "Hurricanes" pretuzbrukumu.

Tiesa, laukuma saimnieki atspēlējās jau otrās trešdaļas 30. sekundē, kad Reilijs Nešs vārtu priekšā bija pirmais pie atlēkušās ripas. Minūti un 23 sekundes vēlāk Bufalo "Sabres" atgriezās vadībā, Torijam Mičelam no kreisās puses izceļoties ar one-timer, bet noslēdzošās trešdaļas ievadā Foliņo guva otros vārtus, dubultojot pārsvaru.

Tomēr Bufalo "Sabres" 20 minūšu laikā izdarīja nieka divus metienus, kamēr Karolīnas "Hurricanes", kura spēlēja bez pirmo divu maiņu centriem Ērika un Džordana Stāliem un labākā snaipera Džefa Skinera, - 11. Un tas vainagojās panākumiem: gan Kriss Terijs, gan Zaks Bojčaks bija precīzi no vārtu priekšas, otrajam neizšķirtu panākot nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika noslēguma.

Tādējādi uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kas ievilkās - katra komanda izpildīja astoņus mēģinājumus. Bufalo "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans izvēlējās latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu, kurš apmānīja un no neērtā tvēriena pārspēja 2006. gada Stenlija kausa čempionu un vērtīgāko spēlētāju Kemu Vordu.

Tādējādi Bufalo "Sabres" izcīnīja pirmo uzvaru četrās spēlēs, kamēr Karolīnas "Hurricanes" joprojām ir pirmā panākuma meklējumos. Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 16:28 minūtes (2:24 mazākumā), izdarīja divus metienus, izpildīja četrus spēka paņēmienus, nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1 un uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem. Girgensons karjerā realizējis divus no pieciem pēcspēles metieniem.