Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Gulbis nepabeidz spēli pret Kližanu, atsakās arī no dubultspēles

© scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis šodien nav pabeidzis Pekinas ATP Tour 500 turnīra 2.kārtas spēli pret slovāku Martinu Kližanu. Latvietis mačā zaudēja astoņus geimus pēc kārtas, izstājoties pie rezultāta 2:6, 0:3. Uzreiz pēc tam latvietis atteicās arī no starta dubultspēļu sacensībās. Izstāšanās iemesls pagaidām nav zināms.

Pekinas ATP Tour 500 turnīrā šodien bija jānoskaidro atlikušos ceturtdaļfinālistus. Tā kā vakar Ķīnas galvaspilsētā lija, tad spēles šodien tika izvietotas pa krietni vairāk kortiem. Līdz ar to Ernesta Gulbja (ATP 13.) un Martina Kližana (ATP 56.) duelim videoformātā nebija iespējams sekot. Mača favorīts bija latvietis, kurš šogad Nicā savu oponentu bija uzveicis trīs setos.

Spēli Gulbis iesāka uz cerīgas nots – uzvarēta sava serve un pēc tam paņemtas pirmās trīs izspēles pie sāncenša serves. Realizēt kaut vienu breikbumbu neizdevās, bet turpinājums nebija rožains. Ernests vēl pabija vadībā ar 2:1, taču tad zaudēja piecus geimus pēc kārtas. Latvietim nepadevās pirmā serve (tikai 42% un viens eiss), bet nepiespiesto kļūdu bija pat pārāk daudz. Ja uzvarētajā mačā pret Foņīni to bija tikai deviņas, tad pret Kližanu jau pirmajā setā 15...

Pēc pirmā seta bija gana ilga pauze, kurai sekoja vēl viens breiks – Ernests trešo reizi mačā zaudēja geimu pie savas serves. Sīvā cīņā arī nākamos divus geimus uzvarēja slovāks, kam sekoja spēles beigas – Gulbis spēli neturpināja, ļaujot Kližanam iekļūt ceturtdaļfinālā.

Pekinā Gulbis nopelnīja 45 reitinga punktus un 31 740 ASV dolāru prēmiju. Pagaidām nav zināms, kādas veselības likstas nomoka Ernestu, bet viņš atteicies arī no starta dubultspēlēs. Nākamais vienspēļu turnīrs jaunnedēļ arī Ķīnā – Šanhajas “Masters 1000”.